Müller-tripla után Bayern-tripla?

Egy fordulóval a Bundesliga évad zárása előtt eldőlt a bajnoki cím sorsa: a Bayern München – szakértők szerint – teljesen megérdemelten végzett huszonkettedik alkalommal az élen. Louis van Gaal együttese gyengén kezdte a sorozatot, aztán a holland Robben és a francia Ribery vezényletével valósággal szárnyalt a tavasszal, miközben az edzőnek még arra is kiterjedt a figyelme, hogy a gólerős Thomas Müllerrel az élen több fiatalt is a csapatba építsen.

Müller amúgy világhírű elődje, Gerd Müller babérjaira tör; sokan kihagyhatatlannak tartják a nyári, dél-afrikai világbajnokságra készülő válogatottból. A csatár a hét végi játéknapon is kivette a részét a sikerből, amikor együttese hazai pályán 3-1-re verte a kieséstől fenyegetett Bochumot.

Bajnokcsapat, bajnokcsapat!
Bajnokcsapat, bajnokcsapat!

A „dzsóker” mesterhármast ért el. Az első gólnál két méterről, „tüdővel” továbbította Lahm beadását a hálóba. A második találat parádés akció végén született: a 69 ezer néző ámulva nézte, amint Robben jobbról átíveli a labdát a bal oldalra, ott a 16-os oldalvonalára érkező Ribery ballal kapásból visszaemeli azt középre, Müller pedig öt lépésről bólint a bal felső sarokba. A harmadik gól Müller szólója után született; Fuchs szabadrúgása csak szépségtapasz volt a vendégek számára. Eközben a második helyezett Schalke – szintén otthonában – 2-0-ra kikapott a Brementől; hátránya három pont, ám riválisa minden tekintetben sokkal jobb mutatókkal bír.

Münchenben a mámor pillanataiban fantasztikus álmokat szövögetnek: mind a szurkolók, mind a csapat vezetői abban reménykednek, hogy kedvenceik – a Német Kupa mellett – megkaparintják a Bajnokok Ligája győztesének járó trófeát (odahaza a Bremen, a topsorozatban az Internazionale a vetélytárs). A legfrissebb felmérések szerint minden száz müncheni szurkoló közül 99 a triplára fogad...

Kiesett – tizenhárom év után – a Hertha. A berliniek a legutóbbi bajnokság zárószakaszában még bajnokaspiránsként tűntek fel, most meg „utcahoszszal” búcsúztak, miután 1-1-et játszottak a Leverkusen vendégeként. A német sajtó szerint a kudarc fő oka a vezetés által elkövetett megannyi hiba; a számos rossz személyi döntés, a meggondolatlan és elsietett átigazolási politika. Dárdai Pál egylete ráadásul azzal is beírta magát a Bundesliga történetébe, hogy a tizenöt egymást követő hazai vereséggel beállította a német bajnokság eddigi negatív rekordját. A csúcsot 1966 óta egyedüliként tartotta a Tasmania 1900 Berlin. A Hertha most alighanem szétesik, az egyébként is súlyos adósságokkal küszködő együttesnek további veszteségekkel, a megcsappanó nézőszámmal is számolnia kell. Ezzel együtt a stadion a szombati utolsó fordulóban még tele lesz: akkor a Hertha éppen a Bayernt fogadja...

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.