Chelsea, MU: jöhet az utolsó kör!

Izgalmakban bővelkedett a Premier Liga 37., utolsó előtti fordulója. A listavezető Chelsea a Liverpoolhoz látogatott, s a rangadót megelőzően sokan elképzelhetőnek tartották, hogy a „vörösök” kvázi megadják magukat, mégpedig azon az alapon, hogy a Liverpool és a Manchester United közötti hagyományos ellenszenv alapján a Mersey-parti szurkolók könnyebben elviselnék a vereséget, mint az MU újabb, sorozatban negyedik bajnoki címét.

Csakhogy a liverpooli büszkeség a bundát akkor sem engedte volna meg, ha az állását féltő Rafa Benitez gárdájának nem lett volna még minimális esélye az áhított, Bajnokok Ligája-helyet jelentő negyedik helyre.

Lampard ünnepel. A cím is meglesz?
Lampard ünnepel. A cím is meglesz?

A felfokozott izgalommal várt mérkőzésen a házigazdák kezdtek jobban, ám a játék képével ellentétben, az öszszeesküvés-elméletet erősítve a Chelsea jutott vezetéshez. A 33. percben maga „Mr. Liverpool”, azaz Gerrard hibázott: anélkül, hogy bármilyen nyomás nehezedett volna rá, hanyagul hazaadott, mire a szemfüles Drogba lecsapott a labdára, kikerülte a kifutó Reina kapust, és megszerezte első bajnoki gólját az Anfielden. A baki lelombozta a vendéglátókat, ezzel együtt a szárnyaló Chelsea legközelebb csak az 54. percben volt eredményes, amikor Drogba beadását Anelka továbbpasszolta Lampardnak, hogy aztán a középpályás idei huszonegyedik találatát ünnepelhesse (2-0).

A sikerrel Carlo Ancelotti társulata nagy lépést tett afelé, hogy elhódítsa a Premier Liga trófeáját, ám a végső döntés az utolsó körre marad. Mire ugyanis a Chelsea hazarepült, kiderült: a Berbatov révén megannyi helyzetet kihagyó Manchester United Nani góljával 1-0-ra verte a Sunderlandet, így továbbra is egy pont hátránnyal követi londoni ellenfelét. A zárófordulóban az MU a Stoke-ot, a Chelsea a Wigant fogadja, azaz papírforma szerint mindkét topegyüttes megszerzi a három pontot...

A BL-részvételt érő negyedik hely várományosai közé tartozik a Manchester City, amelynek sorsa immár magyar szempontból is érdekes: a szintén a pozícióért hajtó Aston Villa ellen a Sunderlandtől kölcsönkért Fülöp Márton állt a sérülések miatt megüresedett kapuba. A huszonhét éves Fülöp érthetően idegesen kezdett, hiszen észak-angliai trénere, Steve Bruce anno megvonta tőle a bizalmat a Stamford Bridgeen elszenvedett 7-2-es vereség után. Negyedóra elteltével a baj be is következett, a debütánsnak nem volt fegyvere az óriás Carew-val szemben, ám az első félidő végére Fülöp megnyugodott, a City pedig előbb Tevez büntetőjével, majd Adebayor és Bellamy révén a maga javára fordította a mérkőzést (3-1).

A mezőnyt a Chelsea vezeti (83 pont), megelőzve a Manchester Unitedet (82), az Arsenalt (72), a Tottenhamet (67), a Manchester Cityt (66) és az Aston Villát (64).

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.