B csoportos hoki-vb: gyertek ide!

„Jövőre Budapesten újra megpróbáljuk” – írta SMS-üzenetében Kovács Zoltán főtitkár péntek este, az A csoportba jutásról döntő, a szlovénok ellen 4:1-re elveszített mérkőzés után, s tegnapi érdeklődésünkkor megerősítette: a magyar szövetség megpályázza a 2011-es B világbajnokság rendezési jogát. Olyannyira komoly a szándék, hogy már az esemény időpontját is kiszemelték: április 18. és 24. között tartanák a hatcsapatos tornát a Papp László Sportarénában. A nemzetközi szervezet május 21-én dönt a házigazda kilétéről.

A válogatott lehetséges ellenfeleinek többsége is ismert már: minden valószínűség szerint a japán, a holland, a délkoreai és a spanyol együttes lesz Palkovicsék riválisa, továbbá az a garnitúra, amely a jövő hónapban zajló németországi A vb-n az utolsó előtti helyen végez. Számítások szerint ez a csapat a norvég, dán, francia, olasz, kazah ötösből kerülhet ki.

Ugyancsak a világbajnoksággal kapcsolatos hír, hogy a második vonal – a ljubljanaival párhuzamosan rendezett –tilburgi csoportjából Ausztria legjobbjai kerültek fel az elit kategóriába, miután az utolsó, sorsdöntő találkozón egy góllal (2:1) felülmúlták az ukránokat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.