Mínusz hat Barcelonában

Nem reménytelen, de kétségkívül rendkívül nehéz helyzetbe hozta magát a Veszprém férfi csapata a Bajnokok Ligája-negyeddöntő első mérkőzése után: Mocsai Lajos együttese hatgólos vereséget szenvedett a Barcelona otthonában.

Az első félidőben még csak kétgólos előnyre tettek szert a katalánok, de ha Perics kapus magabiztosabban kezdi a találkozót, akár fordítva is lehetett volna. A magas színvonalúnak nem mondható védőmunka dacára a játékrész derekán 12:12 is állt a nagytáblán, de a Nagy Lászlót is soraiban tudó házigazda végül is számára biztató állásnál kezdhette a második felvonást.

Ráadásul a pihenőt követően – Perez kiállítása nyomán – emberelőnybe került a vendéglátó, és a differencia tovább nőtt (20:16), negyedórával a vége előtt pedig – elsősorban az összesen tizenhárom gólig jutó balszélső, Garcia révén – végképp meglógott a spanyol alakulat. A folytatásban felváltva estek a gólok, de nem sikerült közelebb kerülni a riválishoz. S ha Perics a hajrában nem fog meg két hétméterest, a vereség súlyosabb is lehetett volna.

Így azonban 33:27-es Barcelona-sikerrel zárult a meccs, s ha a különbség ebben a sportágban nem is nevezhető behozhatatlannak, az tény: kizárólag nagy bravúrral, a vasárnap mutatottnál összehasonlíthatatlanul jobb produkcióval vívható csak ki a továbbjutás.

A visszavágót szombat délután játsszák a Veszprém Arénában; a párharc győztese lehet ott a május 29-én és 30-án Kölnben rendezendő négyes döntőben.

További eredmények: HSV Hamburg (német)–Ciudad Real (spanyol) 26:22, Rhein-Neckar Löwen–THW Kiel (mindkettő német) 28:29.

Victor Tomas és a Barcelona kezében a labda
Victor Tomas és a Barcelona kezében a labda
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.