Giggs először büntetett

Anglia

Az év eddigi legmelegebb napjának délutánján ismét – igaz, csak átmenetileg – a tabella élén találta magát a sorozatban negyedik bajnokságáért küzdő Manchester United. A „vörös ördögök” azt a Tottenhamet fogadták, amely legutóbbi két mérkőzésén az Arsenal és a Chelsea önbizalmát is megtörte.

A Spurs esélye ellen szólt, hogy legutóbb huszonegy évvel ezelőtt tudott győzni az Old Traffordban. Az első félidő gól nélkül múlt el, de újabb negyedóra múlva felgyorsultak az események. Előbb az észak-londoniak védője, Benoit Assou-Ekotto kaszálta el Patrice Evrát a kapu előtt. „Szenior” rangját kihasználva a 36 éves Ryan Giggs jelentette be igényét a megítélt tizenegyes értékesítésére. Furcsa módon a volt walesi válogatottra most először bízta büntető elvégzését Sir Alex Ferguson... Az elmúlt években Bruce, Cantona, Cristiano Ronaldo, újabban pedig Rooney volt a tizenegyesfelelős, ám utóbbi a múlt csütörtöki edzésen izomhúzódást szenvedett, így számára befejeződött a Premiership. Giggs higgadtan hajtotta végre a feladatot (1-0).

A Spurs nem adta fel, a 76. percben a ritkán bevethető védő, Ledley King fejelte be az egyenlítő gólt (1-1). Az utolsó percek – ahogyan ez a United esetében nem ritka – nagy iram közepette és izgalomban teltek. A 81. percben az idény meglepetése, a Cristiano Ronaldo árnyékából előlépett Nani szerezte vissza a vezetést (2-1). Öt perccel később, a több mint 75 ezer néző jelenlétében Nani újabb, ismét igazságos tizenegyeshez juttatta csapatát, s a „vérszemet kapó” Giggs (aki az első alkalommal a kapu jobb oldalát célozta meg) ezúttal a másik sarkot nézte ki magának, és most is magabiztosan talált be (3-1). A megérdemelt győzelem igazolta, hogy Rooney nélkül is van élet az „álmok színpadán”. A portugál Nanin kívül Dimitar Berbatov teljesítménye emelkedett ki, noha a több mint 30 millió fontért beszerzett bolgár válogatott ezúttal sem iratkozott fel a góllistára.

Amint az várható volt, a Chelsea gólzáporos győzelemmel semmisítette meg a Stokeot, amely 36 éve nem nyert a StamfordBridge-en.Az első félidő Salomon Kalouról szólt, aki az első két gólt jegyezte, majd a vitatható, Frank Lampard által értékesített tizenegyest készítette elő, Jászai Mari-díjas alakítással. A 7-0-hoz még hiányzó négy gól újra Kalou és Lampard, továbbá Daniel Sturridge és Florent Malouda iparkodásának eredménye volt. A látogatók dán kapusa, Thomas Sörensen sérülése nélkül talán kevésbé lett volna könnyű a Chelsea dolga.

A bajnoki elsőségre – az Arsenal Manchester City elleni, kiábrándító, gól nélküli döntetlenje után – már csak a Manchester United és a Chelsea esélyes. A kérdés a munka ünnepén dőlhet el, amikor a „kékek” az Anfielden veselkednek neki a Liverpoolnak.

Az élcsoport: 1. Chelsea 80 pont, 2. Manchester United 79, 3. Arsenal 72.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.