Csak „szépített” a Schalke

Németország

Pontszámban beérte a listavezető Bayern Münchent a Schalke, de – tizenhárommal gyengébb gólkülönbsége miatt –egyelőre nem sokat ér vele, ráadásul nem is lehet büszke a Hertha elleni 1-0-ás győzelmére. Annál inkább kalapot kell emelni a berlini közönség előtt, mert a szinte már másodosztályúnak tekinthető Herthának szombaton is 61 902 nézője volt. Szegények, a 87. percig legalább szolidan örülhettek annak, hogy nagy bajban lévő csapatuk pontot szerez –bár az együttes és állhatatos tábora számára a döntetlen sem jelentett volna különösebben sokat, ám a gelsenkircheni Westermann a hajrában megfosztotta a fővárosiakat az „iksztől”.

Csodák csodájára a BL díszterménél előszobázó Bayern München is szerény teljesítményt nyújtott, és hajdani nagy vetélytársa, a házigazda Mönchengladbach vezetett is ellene. Nem sokkal Reus gólját követően azonban Van Gaal edző becserélte Klosét, aki hét perccel azután, hogy bejött, egyenlített (1-1). Fontos gól volt, mert a bajorok veresége esetén a Schalke előzött volna, így viszont nehéz elképzelni, hogy a müncheniek elveszítik a bajnoki címet, mivel az utolsó két fordulóban otthon a Bochummal és vendégként a sereghajtó Herthával találkoznak. Ráadásul a Schalke a harmadik helyen álló Werder Brement fogadja, mielőtt az otthonában szintén nem veszélytelen Mainzhoz látogat.

Az utóbbi együttes vívta a Bundesliga-szombat legtöbb gólt hozó meccsét, s bár nem nyert, az is szép volt tőle, hogy – telt ház, 20 300 szurkoló előtt – előbb 0-2-ről, majd 2-3-ról egalizált a vendég Eintracht Frankfurt ellen (3-3). Hasonlóképpen hat gól született vasárnap Hoffenheimben, ahol a helyiek 5-1-gyel küldték haza az Európa Liga-elődöntős Hamburgot. Nürnbergben szintén minden jegy elkelt (48 548 néző), ám a vendéglátó csapat nem bírt a paraguayi, argentin kettős állampolgár Lucas Barriosszal, aki mesterhármast ért el, azaz –miként mondani szokás – egymaga megnyerte a mérkőzést a Dortmundnak (2-3).

Az élmezőny: 1. Bayern München 64 pont (66-29), 2. Schalke 64 (53-29), 3. Werder Bremen 57 (68-39), 4. Leverkusen 57 (63-36), ...16. Freiburg 28, 17. Hannover 27, 18. Hertha 23.

Diego átugorja Levelst és Brouwerst, de a Bayernnek nem sikerült vennie az akadályt a Mönchengladbach ellen
Diego átugorja Levelst és Brouwerst, de a Bayernnek nem sikerült vennie az akadályt a Mönchengladbach ellen
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.