Mario, a varázsló

Élénk disputa alakult ki az Internazionale–Barcelona BL-elődöntő első mérkőzésének részvevői között a találkozót követően.

A vita tárgya Benquerenca játékvezető ténykedése volt; a katalán együttes futballistái szerint ugyanis a bíró is kivette a részét az olasz garnitúra győzelméből. A spanyolok egy itáliai lesgólt, valamint egy elmaradt tizenegyest kérnek számon a sípmesteren. Xavi, a Barcelona középpályásamár az öltözőfolyosón odavetette José Mourinhónak, az Inter trénerének: „Könnyű nyerni portugál játékvezetővel.” A szakvezető a sajtótájékoztatón reagált a futballista szavaira: „A Barca nem tud veszíteni. Persze, ez általában így szokott lenni az olyan nagycsapatoknál, amelyek nem szoktak kikapni, amelyek nem nagyon ismerik a vereség ízét. Én ugyanígy vagyok ezzel... Xavinak amúgy nagy csodálója vagyok, ő a világ egyik legjobb labdarúgója.”

Josep Guardiola, a vendégcsapat edzője a vitatott ítéletek helyett a párharc második meccsével foglalkozott: „Gratulálok, de egy mérkőzés még hátravan. Még nem estünk ki, a visszavágón továbbjuthatunk, s ha mégsem, megint gratulálni fogunk az ellenfelünknek.” Persze, az Internazionale háza táján sem felhőtlen az öröm. Mario Balotelli, az együttes ifjú futballistája ugyanis még az ünnepi pillanatokban is tudott némi komorságot varázsolni a stadionba. A labdarúgó, aki feltűnően kedvetlen „játékával” hívta fel a figyelmet magára, miután csereként a pályára lépett, a mérkőzés után nemes egyszerűséggel a földre dobta a mezét, mielőtt eltűnt volna a játékoskijáróban. Marco Materazzi, a csapat rutinos játékosa nem hagyta annyiban a dolgot, csendre és rendre intette a sértődékeny ifjoncot. Hírügynökségi jelentések szerint feldühödött drukkerek egy csoportja sokáig várt a titánra az öszszecsapás után, hogy szót válthasson vele az esetről, de a találkozóra végül nem került sor, mivel Massimo Moratti, a klub elnöke kimenekítette a stadionból a futballistát.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.