Szuper Hetényinek: „Felnőttél, kicsi!”

Eddig minden a legnagyobb a rendben: a magyar válogatott két mérkőzés után százszázalékos a szlovéniai B csoportos világbajnokságon, mi több, legveszélyesebb riválisainak egyikét, a lengyel csapatot 6:0-lal intézte el. A győzelmek fő részese volt a 22 esztendős Hetényi Zoltán, aki a német bajnoki döntőben érdekelt Szuper Levente távollétében az utolsó pillanatban vált az együttes első számú kapusává.

– Ünnepelnek?

Ljubljana, 2010. április 18.
Tomasz Proszkiewicz lő Hetényi Zoltán kapujára a férfi jégkorong Divízió I-es világbajnokság második fordulójában játszott Magyarország - Lengyelország mérkőzésen Ljubljanában.
MTI Fotó: Földi Imre
Ljubljana, 2010. április 18. Tomasz Proszkiewicz lő Hetényi Zoltán kapujára a férfi jégkorong Divízió I-es világbajnokság második fordulójában játszott Magyarország - Lengyelország mérkőzésen Ljubljanában. MTI Fotó: Földi Imre

– A legkevésbé sem, hiszen a neheze még hátravan. Ráadásul a dél-koreaiakkal szembeni nyitómeccs elég nyögvenyelősre sikeredett, ami figyelmeztető jel: egyik ellenfelünket sem becsülhetjük le.

– Akárhogy is, az A csoportba jutásra előzetesen esélyesnek tartott csapatok közül a lengyelekét már kipipálhatják. Ha azt mondom, kivédte a szemüket, túlzok?

–Maradjunk annyiban, hogy boldog vagyok, mert egyetlen korong sem jött ki rólam. Köszönettel tartozom a védőknek is, az ő teljesítményük nélkül most aligha büszkélkedhetnénk azzal, hogy lenulláztuk vetélytársunkat. Ugyanakkor el kell ismerni, hogy az eredményjelző ezúttal nem tükrözte hűen a meccs képét: nekünk minden sikerült, nekik semmi. De azt hiszem, hiba lenne most a múlttal foglalkozni. Előre kell nézni, a legközelebbi feladatra, a keddi, horvátok elleni mérkőzésre.

– Ott csak nem lesz baj...

– A mezőny leggyengébb tagját sem lehet félvállról venni. Nem beszélve arról, hogy az eddig hozzánk hasonlóan pontveszteség nélkül álló britek következnek szerdán, pénteken pedig – remélem, ki-ki mecscsen – a házigazda szlovénok.

– Ahogyan két éve, Japánban az ukránok ellen, most is az utolsó fellépésen dőlhet el a feljutás. Akkor a kispadon ült, most a ketrec előtt korcsolyázik majd. Sugalmazó kérdés következik: élete legnagyobb feladata előtt áll?

– Számomra az egész világbajnokság eddigi pályám legnagyobb kihívása.

– Szuper Leventével beszélt a sikeres rajt óta?

– Csak írásban. Vasárnap este, amikor bekapcsoltam a számítógépet, egy e-mail üzenet várt tőle. Ez állt benne: „Gratulálok! Felnőttél, kicsi, büszke vagyok rád!” Nem tudom, minek örültem jobban, a lengyelek kiütésének vagy ennek a levélnek...

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.