Nemzeti szégyen: libalegelő a Wembley gyepe

„Szégyenletes” – ezzel az egyetlen szóval minősítette a Wembley stadion gyepét Harry Redknapp, a Tottenham Hotspur trénere.

Megjegyzésére mondhatnánk, hogy savanyú a szőlő, hiszen az esélyesebb londoni alakulat 2-0-ra kikapott a bajnokságból már kiesett Portsmouth-tól az FA Kupa elődöntőjében, ám aki látta a mérkőzést, igazat ad a sokat megélt edzőnek. Nem csupán a 202 centis Crouch csetlett-botlott; aki csak hirtelen mozdulatot tett, már a füvön találta magát. Redknapp véleménye egybecseng Martin O'Neillével, akinek csapata, az Aston Villa egy nappal korábban ugyanott szenvedett vereséget a Chelsea-től. Simfölte már a gyepet Sir Alex Ferguson, a Manchester United menedzsere és Fabio Capello, az angol válogatott olasz szövetségi kapitánya is.

A 2007-ben átadott, 750 millió fontért felépített aréna füvét eddig tízszer cserélték, ám rendre katasztrofális állapotba kerül. Ez már azért is kínos, mert a 2018-as vb-rendezést elnyerni óhajtó angol pályázat „zászlóshajója” aWembley, sőt, a Bajnokok Ligája jövő évi döntőjét is a szentélyben rendezik. Mindezek dacára az Angol Labdarúgó Szövetség, a stadion gazdája nem hajlandó kommentálni a kritikákat. Nem fojtja ugyanakkor magába a véleményét David Saltman, aki a Wembley-t hosszú évekig helyettesítő cardiffi Millennium Stadion létesítményvezetője volt: szerinte nemzeti szégyen a libalegelőre emlékeztető talaj. Tény, hogy a gyep nem mindennapi igénybevételnek van kitéve, miután a futballmérkőzéseken kívül rögbiösszecsapásokat is rendeznek, nem is beszélve a rockkoncertekről.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.