Hosszú, forró tavasz: visszatérés 20 hét után

Az amerikai golf két nagy öregje, Jack Nicklaus és Arnold Palmer is fellép a show kedvéért. Ketten együtt mindössze 150 évesek, még mindig rendkívül népszerűek, ennek dacára minden szempár egy emberre szegeződik majd a Georgia állambeli Augustában.

Csütörtökön kezdődik a nagy golfversenyek szokásos szezonnyitója, a US Masters, mégpedig a húszhetes kihagyás után visszatérő Tiger Woods részvételével. A súlyos szexfüggőségre utaló botránysorozata nyomán tavaly visszavonulót fújó sztár három hete jelentette be, hogy ütőt ragad a meghívásos mestertornán, amelyet korábban négyszer is – legutóbb 2005-ben – megnyert. (Először huszonegy évesen győzött, rögtön rekorddal berobbanva a legnagyobbak közé.)

Jön, jön...
Jön, jön...

Valószínűleg melege lesz a világ legjobban kereső, az egymilliárd dolláros álomhatárt elsőként átlépő sportolójának. Nemcsak azért, mert kedden például 30 Celsius-fok feletti hőmérsékletet mértek minden golfpályák legismertebbikén, hanem mert a jelenlévőkön kívül a hosszú hétvégéjét az augustai tévéközvetítésnek szánó húszmillió tévénézőt is az érdekli, menynyire rozsdásodott be a hoszszú télen Tiger. A sztár egyelőre terápiás eredményeiről beszélt a minap. „Mindenképpen jobb emberként jöttem ki a rehabilitációs központból, mint ahogyan bementem. Tovább kell folytatnom a kezelést” – mondta. A történtek és a kihagyás dacára a bukmékereknél ő a 7,5 millió dollár összdíjazású verseny első számú esélyese, de megszorongathatja, akár meg is előzheti a 2006-os győztes Phil Mickelson vagy a dél-afrikai Ernie Els. Az örök második Mickelson elmúlt egy éve annyiban hasonlóan alakult Woodséhoz, hogy komoly versenyeket, így az Opent is kihagyni kényszerült magánéleti okokból; a negyvenéves sportoló feleségénél és édesanyjánál egyaránt mellrákot diagnosztizáltak.

Arra, hogy Tiger viheti haza a győztesnek járó, méretre szabott zöld zakót, 9:2-vel, Mickelson sikerére 11:1-gyel, míg Elsére 16:1-gyel vettek fel szerdán fogadásokat a bukmékerek. A legjobb európainak tartott versenyző, az ír Padraig Harrington győzelme esetén tizennyolcszoros összeget fizetnének.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.