Csak a francia továbbjutás biztos

Miközben a fókuszban a Manchester United–Bayern München mérkőzés áll, nagyon is érdemes megjegyezni, hogy az utóbbi idők legprímább európai mérkőzéseinek egyike a Lyon–Bordeaux BL-negyeddöntő volt. Offenzív és fantáziagazdag futballt produkált mindkét francia csapat, s bár az Olympique tekintélyes előnyt szerzett (3-1), a sodró tempójú első mérkőzés tapasztalatai alapján – valamint a nagy rivalizálás miatt – a továbbjutót még korántsem lehet megnevezni.

Igaz, az is a Lyonnak kedvez, hogy a bajnokságban az élre ugrott, miután két meccsel kevesebbet játszó vetélytársa kikapott a vendégségben is váratlanul otthonos Nancytól (1-2). Ez a vereség megrázta Bordeaux-t, ahol hirtelenjében olyan hangulat támadt, hogy szinte mindenki azt emlegeti: „A dolgok rosszul állnak.” Jean-Louis Triaud klubelnök épp ezért valóságos kiáltványt intézett a borongós jelenről és jövőről értekezőkhöz, mondván: „Hallani sem akarok arról, hogy a csapat elvesztette önmagát, sőt a bizonyítását várom annak, hogy a Bordeaux 2010 azonos a Bordeaux 2009-cel. Semmi mással nem szabad most foglalkozni, csak a szerda esti visszavágóval. Pillanatnyilag Blanc vagy Chamakh sorsa sem érdekes; az edző és a csatár esetleges átigazolása a leghamarabb a nyáron lehet érdekes. Jelenleg mindketten nálunk vannak, és remélem, kiderül: miként a Bordeaux-hoz, úgy Európa krémjéhez is tartoznak.”

Ehhez persze legalább két góllal le kell győzni a Lyont, amely az utóbbi napokban ismét sikerélményeket élt át, s amelynek – a diadalok nyomán újjászülető egységen túl –van két dél-amerikai adu ásza, az újabban tarthatatlan Michel Bastos és Lisandro Lopez. Ezzel együtt minden elképzelhető, csak az nem, hogy nem lesz francia együttes a Bajnokok Ligája elődöntőjében...

Hogy német csapat lesz-e, az jóval kétségesebb, és a ma esti manchesteri visszavágó előtt volt egy másik dilemma is: játszik-e az MU talizmánja? „Rooney visszatér” – jelentette tegnap a Daily Mirror. „Negyven százalék az esélye annak, hogy Rooney pályára lép” –írta a Süddeutsche Zeitung. A Münchenben megsérült csatár kedden „titkos edzést” tartott, de az csak a jelenlévők számára derült ki, miként mozgott. Anglia csillagát a United-szurkolók a csapatban szerették volna látni, ám a józanabbak azt emlegették, hogy Rooney beállítása szerencsejáték lenne, méghozzá óriási kockázattal (akár a vb-részvétel tekintetében is). Végül a Manchester – amely hátrányban van, ráadásul a Chelsea-től ugyanúgy 2-1-re kikapott, mint előzőleg a Bayerntől – a honlapján közzétette: a bálvány nem szerepel. Ezzel együtt Sir Alex Ferguson nem győzi hangoztatni, hogy „a célok nem változtak, azaz a BL elődöntőjére, sőt a döntőjére, valamint a bajnoki cím elnyerésére készülünk”. Rio Ferdinand szintén szuggerálni igyekezett saját magát és társait: „A futball arról is szól, hogy alulmaradsz, majd megint felépíted magad, mert csak így nyerhetsz újra.”

De hol van már az, hogy a negyeddöntő kikezdhetetlen favoritja a Manchester United?

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.