Chelsea, MU: előre, rendületlenül!

Csattanós választ adott a Chelsea azoknak, akik az Everton, a Manchester City, a Blackburn és az Internazionale okozta szomorúság hatására temetni kezdték a csapatot: az arisztokratikus kékek 7-1-re verték az Aston Villát. Roman Abramovics gárdájából a legmagasabb prémium Lampardnak dukált, aki most szerzett négy góljával immár 151 találatnál tart, így minden idők harmadik legeredményesebb Chelsea-játékosának számít.

Ugyanakkor kevesen bíztak a nagyarányú győzelemben, amikor Lampard negyedóra elteltével megszerzett első találatára a Villa a 29. percben, Carew révén válaszolt. Még a félidő végén is csak 2-1-re vezettek a végül kevéssé szívélyesnek bizonyult házigazdák, mindazonáltal a második félidő „ámokfutáshoz” volt hasonlítható. Az angol válogatott középpályáson kívül Malouda kétszer, továbbá Salomon Kalou vette be a szerencsétlen Friedel hálóját. A gólzáporral kivívott három ponttal enyhült a Carlo Ancelotti szakvezetőre nehezedő nyomás, bár változatlanul tartja magát a hír, hogy az elégedetlen orosz tulajdonos a nyáron 100 millió fontos kiadással járó nagytakarítást hajt végre az együttesnél.

Kellemes délutánt szerzett két nagy riválisának, a Chelsea-nek és a Manchester Unitednek az Arsenal. Az „ágyúsok” Birminghambe látogattak, ahol két évvel ezelőtt a brazilhorvát Eduardo a pályafutását veszélyeztető lábtörését szenvedte el. Alex McLeish együttese foggal-körömmel harcolt, s egészen a 81. percig megakadályozta a vendégek felülkerekedését. A csereként beállt Nasri hatalmas erővel bevágott gólja után úgy tetszett, folytatódik az észak-londoniak győzelmi sorozata, ám a veterán Phillips másképp gondolta, és a háromperces hosszabbítás végéhez közeledve Almuniát megtréfálva, a kapus feje felett betalálva beállította az 1-1-es végeredményt.

Tovább robogott a Manchester United névre hallgató gőzhenger. Sir Alex Ferguson csapatának mindössze húsz kilométeres távolságot kellett megtennie Boltonig, ahol a cél – a minimálisan elvárható győzelmen kívül – a gólarány javítása is volt. Ahogy a Chelsea-ben Drogba, úgy azMU-ban az egyébként zúzódást szenvedett Rooney, valamint a könnyebben sérült Ferdinand bevetésére sem volt szükség: a látogatók magabiztosan nyertek 4-0-ra. Bár az elmúlt három év bajnoka nem szorul mások segítségére, vezetéshez az ellenfél játékosa, Jlloyd Samuel juttatta a patinás alakulatot.

A harmincháromszor eredményes Rooney után eddig az öngólok elkövetői bizonyultak az MU legproduktívabb „játékosának”: Fergusonék tizenegy ajándék gólnál tartanak. A krónikához tartozik, hogy a Bolton sorra indította a támadásokat, parádés védésekre kényszerítve Van der Sart. A holland kapuson kívül a portugál Nani érdemelte ki leginkább Sir Alex elismerését, aki két gól előkészítésében jeleskedett. Rooney távollétében a duplázó Berbatov bontakozott ki, míg az utolsó, negyedik találatot az ifjú ír, Gibson szerezte a Bolton ellen.

A következő másfél hét sorsdöntő a „vörös ördögök” évadja szempontjából: a Bayern München elleni Bajnokok Ligája-negyeddöntő oda-visszavágója között nagyszombaton a Chelsea-t fogadják az Old Traffordban.

Az élen: 1.ManchesterUnited 72 pont/32 mérkőzés, 2. Chelsea 71/32, 3. Arsenal 68/32, 4. Tottenham 58/31, 5. Liverpool 54/32, 6. Manchester City 53/30.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.