Elnök-elnökjelölt?

Gesztusértékűnek tekinthető, hogy Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatója nem hárította el az MLSZ-elnökválasztást előkészítő bizottság érdeklődését, és tárgyalt a testület két képviselőjével, Garancsi Istvánnal, valamint Helmeczy Lászlóval.

Nagy meglepetést azonban nem kelthet e hír, mivel a Videoton-tulajdonos Garancsi a Csányi Alapítvány a Gyerekekért felügyelőbizottságának tagja. Az OTP-vezér hamarosan az előkészítő bizottság másik két tagját, az amatőröket, illetve az NB II-es klubokat képviselő Kutasi Róbertet és Nemes Ferencet is fogadhatja, azaz – a korábbi időkkel ellentétben – nem zárkózik el attól, hogy a futballszövetség elnökjelöltje legyen.

Hogy vállalja-e a jelölést, az még sok mindentől függ. Információnk szerint a legaprólékosabban tájékozódni akar az MLSZ működéséről – a versenykiírásra vagy az alapszabály-módosításokra is kíváncsi –, legfőképpen pedig tudni szeretné, miként áll a szövetség pénzügyileg-gazdaságilag. Ebben nyilván segítségére lesz az az átvilágítás, amelyet az újonnan megválasztott felügyelőbizottság végez most az MLSZ-ben Kecskés László vezetésével. A jelentés várhatóan április közepére készül el; addig mindenképpen várni kell arra, hogy Csányi igent mond-e vagy sem.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.