Győri kidobós

Tomori Zsuzsannát „felmentette a munkavégzés alól” a bajnoki címvédő Győr vezetősége. A válogatott játékos a továbbiakban egyéni edzésterv alapján készül, s csupán az ETO NB I B-ben szereplő csapatában léphet pályára.

A sportvilágban nem kifejezetten gyakori eset, hogy egy meghatározó játékost a BL-elődöntő mérkőzései előtt tegyenek ki a csapatból. Márpedig Tomori Zsuzsannával ez történt, s a Győr vezetői szűkszavú írásos közleményükben nyilvánosságra is hozták döntésüket. További érdeklődésünket azonbanVanyus Attila elnök visszautasította. Azt nem feltételezhetjük, hogy arra gondol, nem tartozik a szurkolókra, mi is történik Európa egyik legjobb csapatánál. A némaság valószínűbb oka, hogy olyasmi húzódik meg a háttérben, amit kínos lenne a közvélemény elé tárni. Az ETO-nál történtek néhány részlete persze a hivatalos csend dacára is kiszivárog. Tudni lehet például, hogy az utóbbi időben sok volt az öltözői feszültség, a feleselés, a szópárbaj. A paprikás miliőt tükrözte a Ljubljana elleni, keserves döntetlen is, amellyel ugyan a csapat bejutott a BL elődöntőjébe, de ha a társaság ebben a szellemben játszik tovább, aligha kell kibérelnie a döntőre a Veszprém Arénát...

A most hirtelen kegyvesztetté vált átlövő játéka egyébként a brazil Amorim szerződtetése óta lett feltűnően széteső, kapkodó, önző és ideges. Állítólag nehezen viselte, hogy meg kell osztania a csapatban kiküzdött helyét egy idegenlégióssal. Amorim egyre eredményesebben játszik, Tomori teljesítménye viszont érzékelhetően visszaesett. A csapathoz közel állók azt mondják, az edzésmunkájával iselégedetlen az edző, Konkoly Csaba. Tomori mégis úgy érzi, indokolatlanul veszik el tőle a játéklehetőséget. Ennek időnként hangot is ad – a maga nyers módján. A legutóbbi, szlovéniai mérkőzésen is mondott egy cifrát, miután hatalmas gólt lőtt az ellenfélnek. Valószínűleg ezt a megjegyzését is magukra vették a csapat irányítói. Ez volt az utolsó csepp abban a bizonyos a pohárban.

A társak tudomásul vették a velük kedden közölt döntést, bár nem mindenki ért egyet vele. Akadt közülük olyan, hozzá igen közel álló játékos, aki eddig is szót emelt Tomori érdekében. A többség azonban felsóhajtott: ők úgy vélik, sértődötten, haragból nem lehet játszani, s aki mégis megpróbálja, az bomlasztja a közösséget, veszélyezteti az együttes sikerét.

Ma még nem lehet tudni, keres-e más csapatot magának Tomori, akit a jövő nyárig köt Győrbe a szerződése. Abban mindenesetre megállapodott a klubjával, hogy a történtekről nem nyilatkozik.

A jelek szerint ez az egyetlen pont, amelyben teljes az egyetértés a felek között.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.