Hírek

Heti várható

Mint minden hét elején rendesen, most is tudatja az MTI: „Továbbra sincs hivatalos MLSZ-elnökjelölt.”

Marad a gyomorgörcs.

M.A.

Ítélkezett az Európai Bíróság: e szerint a futballklubok képzési kártérítést kérhetnek az általuk nevelt játékosért, ha az ifjú labdarúgó első hivatásos szerződését valamely másik EU-tagállambeli csapattal köti meg. A verdikt előzményét Olivier Bernard ügyének apropóján a Lyon és a Newcastle jogvitája adta. Bernard 1997-ben három évadra szóló utánpótláskontraktust kötött a Lyonnal, amely a megállapodás ideje alatt hiába kínált a futballistának profiszerződést, a játékos a Newcastle-höz távozott. A francia klub ezután bírósági eljárást indított annak érdekében, hogy Bernard és a Newcastle fizessen kártérítést. (Brüsszel)

Rudolf Gergely, a Debrecen válogatott labdarúgója aláírta július elsején életbe lépő, 2014-ig szóló szerződését az olasz élvonal hetedik helyén álló Genoa együtteséhez. Mint köztudomású: a téli átigazolási szezon utolsó napján dőlt el, hogy a játékos – a tavaszi szezonban még a magyar bajnoknál szerepelve – Olaszországban folytatja karrierjét. A megállapodást most szentesítették. (Genoa)

Vereség – két óra kilencperces mérkőzésen – a tenisztorna női versenyének harmadik fordulójában: Carla Suarez Navarro (spanyol)–Szávay Ágnes (a viadal 27. kiemeltje) 6:4, 3:6, 6:1. (Indian Wells)

Koleszár Balázs az első futamban kiesett a téli paralimpia műlesiklóversenyén. (Vancouver)

Valósággal lesöpörte a pályáról a Sopron a házigazda Pécset a női kosárlabdabajnokság rangadóján: Székely Norbert címvédő tanítványai 75:60-ra bizonyultak jobbnak úgynevezett ősi riválisuknál. Sikerével a Sopron (amelynek a Pécshez, valamint a Szegedhez hasonlóan 19 győzelme és 2 veresége van) közel került ahhoz, hogy az első helyen fejezze be az alapszakaszt.

Balatonfüred ad otthont a férfi kézilabda Magyar Kupa április 9-i és 10-i négyes döntőjének, miután a rendezői jogra kiírt liciten a helyieknek a Veszprém csapatával közös, 3,1 millió forintos pályázata nyert. A nyitónapi elődöntőben a veszprémiek a PLER-rel, a fürediek a Szegeddel találkoznak. A helyosztókat másnap tartják.

Labdarúgó Liga Kupa: Videoton–Debrecen 0-2, Ferencváros–Haladás 1-1. Harmadszor rendezik meg a Puskás Ferencről elnevezett labdarúgótornát, amelyen a Ferencváros, a Honvéd, a Milan, a Panathinaikosz, a Real Madrid és a Videoton tizenhét éven aluliakból álló csapata rivalizál majd. Az április 2. és 5. között esedékes rendezvénynek Felcsút és Székesfehérvár ad otthont.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.