Barcelona előtt Madrid

Nyugodt napnak ígérkezik a szerda a BL-ben, mert a B betűsök kilátásai összehasonlíthatatlanul jobbak, mint vendégeik esélyei. Igaz ez még akkor is, ha a listavezető Bordeaux az utóbbi három meccsén nyeretlen maradt a francia bajnokságban, és Laurent Blanc edzőnek el kellett ismernie a Monaco elleni 0-0 után: „Egy pontot megérdemeltünk, többet nem”. Igaz, a tréner hozzátette: „E pillanatban a Bajnokok Ligája fontosabb a monacói utazásnál”.

Márpedig az első számú európai klubtornán a francia együttes kényelmes helyzetben van, hiszen Athénban legyőzte az Olimpiakoszt (1-0). Ezért aztán Matthieu Chalmé sem kesergett különösebben a csapatot a Ligue 1-ben ért váratlan hányattatások miatt, a védő ugyanis azt mondta: „Még mindig az élen állunk a bajnokságban, s bár az előnyünk csak egy pont, egy mérkőzéssel kevesebbet játszottunk a riválisoknál. S hogy Monacóban nem ment, az nem feltétlenül hátrány, ha arra gondolok: egyszer lenn, egyszer fenn...”

Christian Gross, a Stuttgart trénere sem volt lesújtva a Schalkétól elszenvedett 2-1-es vereség után, mert úgy vélekedett: „Kiválóan játszottunk idegenben, de ezúttal két hiba is sok volt”. Szavait igazolta Felix Magath gelsenkircheni tréner nyilatkozata: „Mi győztünk, de a Stuttgart futballozott jobban”. A Barcelona persze erősebb a Schalkénál, noha Alekszandr Hleb, a VfB Katalóniában is otthonos fehérorosz középpályása megjegyezte: „Egy kis esély mindig van”. A stuttgarti 1-1 nyomán a sansz valóban elenyésző, és Gross joggal említette: „Messi a Valencia elleni mesterhármasával újfent bebizonyította, hogy csodálatos labdarúgó.Már az ő semlegesítése is hallatlanul nagy feladat. Ám nem tehetjük meg, hogy csak rá figyelünk, mivel a világ legjobb klubcsapatával találkozunk, azaz tíz mezőnyjátékost kell szemmel tartanunk egyszerre”.

Josep Guardiola, a Barca edzője viszont igyekszik elkerülni, hogy futballistái máris páholyban érezzék magukat. A szakvezető Katalóniában szokatlan példával hozakodott elő (minden irónia nélkül): „Gondoljunk arra, mi történt a Real Madriddal a Lyon ellenében. Tisztázzuk tehát, hogy még nem vagyunk a negyeddöntőben”.

Világszenzáció volna, ha a címvédő ma este háromnegyed tizenegyre (vagy legrosszabb esetben: negyed tizenkettőre) sem jutna el odáig...

Bajnokok Ligája

nyolcaddöntő, visszavágók

Chelsea–Internazionale 1-2

Sevilla–CSZKA Moszkva 1-1

Ma

Barcelona–Stuttgart 1-1

Bordeaux–Olimpiakosz 1-0

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.