Vörös sivatag

A sokismeretlenes egyenletet végül Fernando Alonso oldotta meg: a Ferrari kétszeres világbajnok spanyol pilótája nyerte a Forma–1 idénynyitó futamát, a Bahreini Nagydíjat csapattársa, Felipe Massa és Lewis Hamilton (McLaren) előtt. És amivel talán kezdeni illett volna: a hároméves szünet után visszatért, hétszeres világbajnok Michael Schumacher (Mercedes) hatodik lett. Ő maga igen elégedett a produkciójával, a La Gazzetta dello Sport már kevésbé, ugyanis az olasz lap így fogalmazott: „Schumachert senki sem látta...”

Sokáig úgy tetszett, Alonsónak meg kell elégednie a második hellyel, ugyanis a legjobb edzésidejének köszönhetően a futamot az élről kezdő Sebastien Vettel magabiztosan vezetett a verseny kétharmadáig, ám műszaki gondjai miatt lelassult, így hárman is megelőzték.

Egészen a leintésig komoly dilemma volt, végig kitart-e a versenyzők üzemanyaga – az idén nem lehet futam közben tankolni –, és hogy a gumik bírják-e a megnövelt üzemanyagtartály okozta súlynövekedést. Nos, váratlan esemény nem történt; azok estek-keltek, akiktől ez, úgymond, borítékolható volt, és az sem borította a papírformát, hogy a fiatal Nico Rosberg megelőzte tizenhét évvel idősebb csapattársát, Schumachert. (A nem egészen négy másodperces különbség nem is olyan vészes a veterán szempontjából.) Az igazán megkönnyebbült sóhajok a Ferrari boxából szakadtak föl: az olasz istálló kettős győzelemmel kezdte az idényt, ami a tavalyi, siralmas szezon után – negyedik hely a konstruktőrök versenyében, 102 pont hátránnyal a világbajnok Brawn GP mögött – több, mint biztató rajt. A Bahreini Nagydíj végeredménye: 1. Fernando Alonso (Ferrari), 2. Felipe Massa (Ferrari), 3. Lewis Hamilton (McLaren), 4. Sebastian Vettel (Red Bull), 5. Nico Rosberg (Mercedes), 6. Michael Schumacher (Mercedes), 7. Jenson Button (McLaren), 8. Mark Webber (Red Bull), 9. Vitantonio Liuzzi (Force India), 10. Rubens Barrichello (Williams).

Alonso kellemes terhe
Alonso kellemes terhe
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.