Unikum az MLSZ-ben: normális távozás

A Kisteleki-éra hetedik főtitkára is lemondott az MLSZ-ben, de ennek a távozásnak az a különlegessége, hogy nincs benne semmi rendkívüli. Bordás György a múlt év augusztusában azzal vállalta el a felkérést, hogy addig marad, ameddig a ciklus tart.

Elvben 2011-ig vezethette volna a szövetségi adminisztrációt, de Kisteleki István a legutóbbi közgyűlésen megerősítette karácsony előtt nyilvánosságra hozott elhatározását, miszerint veszi a kalapját, így aztán Bordás is leköszön.

„Új elnök lesz, aki feltehetően más stábbal akar dolgozni, így – ha tetszik – megkönnyítem a dolgát. A döntésem végleges, bár a lemondást az elnökségnek – a mindenkori főtitkár munkáltatójának –még el kell fogadnia. Amenynyiben ez március tizenkilencedikén, a testület következő ülésén nem történik meg, úgy három hónapig még viszem az ügyeket. De a nyár elején mindenképpen távozom” –mondta kérdésünkre Bordás György.

Az ING korábbi elnök-vezérigazgatója előtt Berzi Sándor, Kmety Ildikó, Bérczy Balázs, Ökrös András, Elbert Gábor, valamint (két periódusban is) Füzesi Zsolt volt a Kistelekiidőszakban hallatlanul labilissá vált pozíció birtokosa. A cserélődésre jellemző, hogy Ökrös három, Bérczy öt, Kmety hat hónapot kapott az ugyancsak ingatag elnöktől.

Szintén megvált George F. Hemingway, a kispesti klubtulajdonos attól az ad hoc bizottságtól, amely a következő MLSZ-elnök személyére tesz javaslatot. Információnk szerint ennek oka a G. F. H és dr. Helmeczy László – a bizottság vezetője – közti ellenszenv. Az „ad hocban” négyen maradtak; Helmeczyn kívül Garancsi István, Kutasi Róbert és Nemes Ferenc próbál megfelelő elöljáróra lelni. (Arra bizony nagy szükség lenne az előző kurzus nehéz évei után.) Úgy tudjuk, a bizottság kész felvenni a kapcsolatot dr. Csányi Sándorral, ám az OTP elnök-vezérigazgatója nyilván csak alapos mérlegelés után határoz, hogy igent vagy nemet mond-e a jelölésre. Döntésében alighanem főszerepet játszik, hogy valóban olyan príma gazdaságipénzügyi helyzetben van-e az MLSZ, ahogyan azt Kisteleki, a „rend, fegyelem, törvényesség” szlogen meghirdetője nemegyszer állította, vagy a főkönyvek nem feltétlenül igazolják a diadaljelentéseket...

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.