Egy lépés a szakadéktól

A magyar férfi tenisz egyre biztosabban halad az ellehetetlenülés felé: a hét végi, észtektől elszenvedett 4:1-es vereség azt jelentette, hogy a csapat egy lépésre került a Davis Kupa euro-afrikai zóna II. csoportjából történő kieséstől.

Egy újabb kudarc értelemszerűen a búcsút jelentené, vagyis a gárda jövőre olyan országok társaságában találná magát, mint Moldova, San Marino, Andorra vagy éppen Albánia. Az észt Jurgen Zopp a világranglista 448. helyéről 7:6, 6:1, 6:0-ra verte a szebb (?) napokat látott Bardóczky Kornélt, aki ugyanezen rangsor 537. pozíciójából próbál ellátni az elitig. A 324. helyezett Kellner Ádám sem tudott mit kezdeni a papíron mögötte szerénykedő észttel: ő is három szettben kapott ki, ám a másodikban legalább eljutott a rövidített játékig... A US Openen tavaly párosban junior bajnoki címet szerző, tizennyolc éves Fucsovics Márton közvetlen közelről tapasztalhatta, hogy a felnőttek világa kicsit más: a már semmiről nem döntő negyedik egyesben lehetőséget kapott képességei bemutatására, ám két játszmában kikapott a rangsor 1395. Ivanovtól.

A kilencvenes évek közepén még a Világcsoportban vitézkedő magyar válogatott – olyan hihetetlenül hangzik, hogy tán igaz sem volt – július közepén a macedónokkal szemben próbálja meg kiharcolni a bennmaradást. Nem lesz könnyű, dacára annak, hogy Predrag Rusevski (akad, aki e nevet még nem hallotta?) 613., Dimitar Grabuloski pedig 1255. a világranglistán.

Számunkra aligha vigasz, hogy a britek is a kiesés szélére sodródtak, miután 3:2-re kikaptak a litvánoktól. Ez csak papíron meglepetés, hiszen Andy Murray (4.) nem vállalta a játékot, ahogy a 155. Alex Bogdanovic sem. Játszott ellenben James Ward és Daniel Evans... Ettől még komoly hiba lenne egyenlőségjelet tenni a két ország teniszsportja közé...

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.