Van-e ír az angolok ellen?

Mintha semmi sem változott volna... A Milan 2003-ban BL-döntőt vívott a manchesteri Old Traffordban, és a hét évvel korábbi keretből Dida, Abbiati, Nesta, Kaladze, Gattuso, Seedorf, Pirlo, Ambrosini, Inzaghi ma is ott lesz „az álmok színházában”, sőt legalább négyen –Abbiati vagy Dida, Nesta, Pirlo, Ambrosini – a kezdő tizenegyben szerepelnek.

A Juventus ellen a hatodik BEK- és BL-elsőségüket megszerző, azóta már hétszeres győztessé avanzsáló vörös-feketékre épp ezért úgy tekintenek Angliában, mint öregfiúkra, pláne, hogy a Manchesterben otthonos Beckham, továbbá a tinédzsernek ugyancsak nem mondható Ronaldinho is az Old Trafford pázsitjára lép. A hét esztendő visszavisszatér, hiszen Beckham 2003 óta nem tette tiszteletét e stadion gyepén, s a BL-nyolcaddöntő visszavágója előtt elgondolkodva mondta: „Annak idején csak arra vágytam, hogy a Manchester Unitedben játszhassak, azt pedig elképzelni sem tudtam volna, hogy más csapat mezében futballozzak az MU ellen." Majd hozzátette: „Most már viszont a Milan-család tagja vagyok", s hogy hízelegjen az olasz klubnak is, megerősítette: „Igen, ez a közösség olyan, akár egy família." Megjegyezte még: „Az Old Traffordban vendégként szerepelni nehéz, nyerni még nehezebb, 2-0-ra győzni pedig a legnehezebb. De semmi sem lehetetlen."

Rooney: első az egészség
Rooney: első az egészség

Osztja ezt a véleményt Ronaldinho is, aki azonban leegyszerűsítette a dolgot azzal: „A Milannak nagy tradíciói vannak az első számú európai klubtornán. Csak e hagyományokhoz méltóan kell játszanunk, ennyi az egész.”

Valójában többszörös hátránnyal kell megküzdenie az itáliai csapatnak. Egyrészt az első mérkőzést – harmincpercnyi káprázatos játék, majd egy amilyen suta, olyan szerencsés Scholes-mozdulatot követő egyenlítés után – 3-2-re elvesztette, másrészt a Manchester United soha nem búcsúzott európai kupatalálkozón, ha az első meccset idegenben megnyerte. Ráadásul a Milánóban két gólt fejelő Rooney minden bizonnyal felléphet ma este, míg a másik oldalon a szintén gyógykezelt Alexandre Pato szereplése kétséges. A Milan orvosi stábja talán még rendbe hozhatja mára a brazil „Kiskacsát”, de kérdés, hogy talál-e hatásos fiatalító balzsamot a vörös-feketék jó néhány korosodó sztárja számára...

A favorit tehát az MU, ám botrány még akkor is lehet az Old Traffordban, ha a papírforma érvényesül. Merthogy több ezer manchesteri szurkoló arra készül: az első tíz percben tüntetni fog a tulajdonos Glazercsalád ellen. A drukkerek ugyanis azt szeretnék, ha Glazerék eladnák a klubot annak a nemzetközi befektetőcsoportnak, amely – manchesteri szimpátiája miatt – „Vörös Lovagoknak” nevezi magát. Már 124 ezren írták alá a Red Knights szerepvállalását követelő petíciót, azaz ebben a sikerben majdnem annyian bíznak, mint a United negyeddöntőbe jutásában...

Hatalomátvételt szeretne Casillas is. A Real Madrid emblematikus játékosa így nyilatkozott a Lyon elleni visszavágót megelőzően: „Újra miénk lesz Európa.” Arbeloa, aki korántsem töltött annyi időt a spanyol fővárosban, mint a kapus, helyeslően hozzáfűzte: „A Bernabeu stadionban lesz az idei BL-döntő. A trófea hazatér.” Ez fix. Ahhoz azonban, hogy a Real Madrid otthon ünnepelje tizedik BEK-, illetve BL-győzelmét, át kell lépnie saját újkori árnyékát, hiszen az első számú európai klubtorna hajdani (és legfőbb) specialistája hosszú esztendők óta még a legjobb nyolc közé sem tudott bekerülni. Most – a lyoni 0-1 dacára is –jó esélye van erre, de az Olympique egyáltalán nem reszket a „királyi gárdától”. Az argentin Delgado azt mondta: „Nyomás alatt kell őket tartanunk, az számukra mindig kényelmetlen.” A brazil Cris pedig keresetlenül leszögezte: „Minek ez a nagy felhajtás? Tizenegy futballista játszik tizenegy ellen most is, mint máskor.”

Madrid ide, Madrid oda, a védő ezzel még nem találta fel a spanyol viaszt...

Bajnokok Ligája

nyolcaddöntő, visszavágók

TEGNAP (lapzártánk után)

Arsenal–Porto 1-2

Fiorentina–Bayern München 1-2

MA

Manchester United–Milan 3-2

Real Madrid–Lyon 0-1

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.