Lovagias ajánlat

Kedden közleményben erősítette meg a Vörös Lovagok (Red Knights) csoportja a brit sajtóértesüléseket, amelyek szerint a világ minden tájáról megnyert szuperbefektetők ellenállhatatlan árajánlatot tennének az amerikai Glazer családnak a Manchester United kivásárlására.

A kezdeményezés mögött előnyös anyagi helyzetben lévő, elkötelezett MU-szurkolók állnak, akik valószínűleg mindig is ellenezték a klub 2005-ös felvásárlását, de különösen felháborította őket a néhány héttel ezelőtt nyilvánosságra hozott pénzügyi információ, amely szerint a klub adóssága elképesztő összegre, 715 millió fontra duzzadt. Ebből 200 millió fontnál is nagyobb összeg úgynevezett keselyű kockázati alapok között oszlik meg, amelyek után több mint 14 százalékos éves kamatot számolnak fel. Az elmúlt pénzügyi évben csak a banki kamatok mintegy 41 millió fontot tettek ki.

A Glazer család jelezte, hogy nem kívánja eladni a Unitedet, amelynek értékét 1,2 milliárd fontra becsüli. Ellentétben az amerikai tulajdonosokkal, a Vörös Lovagok élvezik a Manchester United szurkolói testületének támogatását, sőt gesztust téve csatlakoztak annak ingyenes világhálós tagságához is. A kezdeti stádiumban lévő tárgyalásokat Keith Harris, a Seymour Pierce befektetési bank elnöke és Jim O’Neill, a Goldman Sachs pénzintézet vezető közgazdásza irányítja. Az utóbbi Sir Alex Ferguson barátja. A vasárnap délutáni Liga kupa-döntő megnyerésével immár a huszonhatodik Manchester United trófeáját begyűjtő skót edző a nyilvánosság előtt még soha nem bírálta Malcolm Glazert, aki egyben a Tampa Bay Buccaneers amerikaifutball-csapat tulajdonosa is.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.