Gyurta Dániel nem ment a hegyhez

Hétfő óta Hódmezővásárhelyen edzőtáborozik Gyurta Dániel, a tavalyi, római világbajnokságon 200 m mellen aranyérmes klasszis. Az információnak önmagában aligha lenne hírértéke, ám ha hozzátesszük, hogy a magyar válogatott többi tagja néhány napja Mexikóban készül a versenyidényre, akkor megfogalmazódik a kérdés: Gyurta miért az Alföldet választotta a közép-amerikai magaslat helyett?

Trénere, Széles Sándor mindenekelőtt leszögezi: senki ne keressen különleges okot a háttérben, a sportoló kizárólagos döntéséről van szó.

– Dani tavaly Dél-Afrikába sem ment el, mert nem ideálisak a körülmények; az uszoda és a szállás között túl nagy a távolság, az utazás aránytalanul sok időt és energiát visz el. A mostani, mexikói túrát a magaslat miatt mondta le, amit – noha nem feltétlenül értek egyet vele – méltányoltam. Bár egy vaskos izomzatú versenyző számára – és Gyurta is ilyen – az oxigénhiányos környezet valóban sok megpróbáltatást tartogat, hosszú távon feltehetően hasznos lett volna a táborozás. De mint mindent, ezt is megbeszéltük, és abban maradtunk, hogy nem csinálunk semmi olyasmit, ami az ő akarata ellen való. Főleg nem egy olyan időszakban, amikor remek eredmények vannak mögöttünk, és a budapesti Európa-bajnokság áll előttünk.

Ezzel az erővel akár Pesten is maradhattak volna... – vettettük föl az edzőnek, mire Széles így reagált:

– Azért ez nem egészen így van. A sportolót olykor ki kell szakítani megszokott környezetéből, mentesíteni kell napi feladatai alól. És Hódmezővásárhelyen minden optimális. Hogy mást ne mondjak, minden közel van egymáshoz és hegyeket sem látok, bármerre nézek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.