Kettős szereposztás

Bő négy hónapra átalakította a férfi válogatott edzői stábját a sportági szövetség elnöksége: a tegnapi döntés értelmében a nemzeti csapat júniusi, szlovénok elleni – az esetleges olimpiai kvalifikáció szempontjából is döntő jelentőségű – vb-selejtező párharcának végéig Mocsai Lajos szakmai igazgatóként, Csoknyai István pedig szövetségi kapitányként irányítja az együttest.

Ez egyben azt is jelenti, hogy grémium a januári Eb-kudarc (14. hely) dacára sem fosztotta meg Csoknyait a kapitányi pozíciótól, ám az említett időszakra kvázifőnököt rendelt fölé. A felállás mindenesetre nem lesz szokatlan a páros számára, hiszen Veszprémben –ahol továbbra is együtt dolgozik a kettős – ugyanez a helyzet azzal az adminisztratív különbséggel, hogy a klubnál a két pozíció elnevezése vezetőedző és pályaedző.

Mocsainak a válogatott élére történő kinevezésének ötlete egyébként nem új keletű. Az utóbbi időben többször is szóba került a neve, de egyesülete eddig mindannyiszor nemet mondott a kétlakiságra. Most –amint azt Sinka László, a szövetség elnöke érdeklődésünkre elmondta – „a Veszprém konstruktív partnerként, a válogatott érdekeit szem előtt tartva áldását adta az elnökség javaslatára”. A magyar válogatott legközelebb az áprilisi, hazai rendezésű nemzetközi tornán lép pályára, melyen Csehország, Lengyelország és Szlovákia lesz az ellenfele.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.