Pakk-küldő szolgálat

Egyoldalú mérkőzésekkel kezdődött a férfi jégkorongtorna Vancouverben. A játékok alighanem legnagyobb érdeklődéssel kísért sportágának nyitányán a házigazda kanadai válogatott a gól nélküli első harmad után –több mint 19 ezer néző örömére – „lemosta” a norvégokat (8:0), és hasonlóképpen meggyőző produkcióval mutatkozott be a másik favorit, az orosz együttes is, amely 8:2-re múlta felül a lett csapatot. Ugyancsak papírforma-győzelem született a harmadik találkozón: Egyesült Államok–Svájc 3:1.

Jó napjuk volt a németeknek, hiszen a biatlonosok 10 km-es üldözéses versenyében diadalmaskodó Magdalena Neuner után aranyérmet nyert a szánkós Tatjana Hüfner is. Újabb győztest avattak a férfi sílövők között: a 12,5 km-es üldözéses viadal eredményhirdetésekor a svéd Björn Ferry nyakába akasztották a legfényesebb érmet. „Médiailag” talán ennél is érdekesebb információ, hogy minden idők legeredményesebb

olimpikonjainak egyike, a korábban öt első, valamint két-két második és harmadik helyet szerző norvég Ole Einar Björndalen ezúttal csupán hetedik lett.

Gyorskorcsolyában tovább tart a dél-koreai fölény: a férfiakét követően a nők 500 m-es küzdelmét szintén az ázsiai ország sportolója (Li Sang Hwa) nyerte. Egy legenda itt is a vert mezőnyben végzett; a világbajnok és világcsúcstartó német Jenny Wolfnak be kellett érnie az ezüsttel. Nála többre vágyik – a jelek szerint nem is alaptalanul – Jevgenyij Pljuscsenko: a három év kihagyás után visszatérő orosz címvédő az élről várja a folytatást a férfi műkorcsolyázók rövid programja után. Legnagyobb riválisai közül a kétszeres vb-első svájci Stephane Lambiel egyelőre az ötödik, míg a francia világ- és Európa-bajnok Brian Joubert csupán a 18. a rangsorban... Hogy mi lesz a végső sorrend, arra még várni kell, ahogyan a férfi alpesi sízők férfi szuperkombinációjának versenyére is, amit az erős havazás miatt vasárnapra halasztottak.

EREDMÉNYEK Biatlon. Férfiak, 12,5 km-es üldözéses verseny: 1. Björn Ferry (svéd), 2. Sumann (osztrák), 3. Jay (francia).

Curling. Férfiak, selejtező: Kanada–Németország 9:4, Franciaország–Kína 6:5, Norvégia–Egyesült Államok 6:5, Németország–Egyesült Államok 7:5, Kanada–Norvégia 7:6, Svájc–Dánia 6:5, Svédország–Nagy-Britannia 6:4. Nők, selejtező: Svédország–Dánia 6:5, Németország–Oroszország 9:5, Kanada–Svájc 5:4, Japán–Egyesült Államok 9:7.

Gyorskorcsolya. Nők, 500 m: 1. Li Sang Hwa (dél-koreai), 2. Wolf (német), 3. Wang Beixing (kínai). Hódeszka. Nők, krossz: 1. Maelle Ricker (kanadai), 2. Anthonioz (francia), 3. Nobs (svájci).

Jégkorong. Férfiak, A csoport:

Egyesült Államok–Svájc 3:1, Kanada–Norvégia 8:0. B csoport: Oroszország–Lettország 8:2. Nők, B csoport: Finnország–Kína 2:1, Egyesült Államok–Oroszország 13:0.

Szánkó. Nők, egyes: 1. Tatjana Hüfner (német), 2. Reithmayer (osztrák), 3. Geisenberger (német).

Csütörtöki program

Curling. Nők, selejtező: Oroszország–Dánia, Nagy-Britannia–Svédország, Kína–Svájc (mind 4).

Gyorskorcsolya.Férfiak: 1000 m (1). Hódeszka.Férfiak: félcső, elődöntő (2.15), döntő (4.15).

Jégkorong. Férfiak, C csoport:

Svédország–Németország (1.30);

B csoport: Csehország–Szlovákia (6). Nők, A csoport: Szlovákia–Svájc (4).

Rövidpályás gyorskorcsolya.

Nők: 500 m, negyeddöntő (2), elődöntő (3.30), döntő (4.05). Férfiak 1000 m, selejtező (2.25) – Knoch Viktor; váltó, elődöntő (3.30).

Szánkó. Kettesek: első (2) és második futam (3.30).

Kanada–Norvégia 8:0. Egy rakás játékos, egy rakás gól...
Kanada–Norvégia 8:0. Egy rakás játékos, egy rakás gól...
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.