Juharleveles láda

Megállapodtak a Nemzetközi Szánkó Szövetség (FIL) illetékesei a 2014-es szocsi téli olimpia szervezőivel, hogy utóbbiak a vancouverihez képest lassabb pályát építenek a négy esztendő múlva esedékes seregszemlére. Svein Romstad FIL-főtitkár elmondta: a grúz Nodar Kumaritasvili edzés közben bekövetkezett halála után felvetődött, hogy törlik a szakág teljes kanadai programját, ám végül – miután minden csapatvezetővel egyeztettek – a folytatás mellett döntöttek. Mindemellett a sportolók korántsem nyugodtak: Kumaritasvili tragédiá ja óta többen is panaszkodtak a pályára, sőt elégedetlenek voltak a módosításokkal is.

Több feliratot is le kellett ragasztani két amerikai jégkorongkapus, Ryan Miller és Jonathan Quick maszkján, mivel a Nemzetközi Olimpiai Bizottság szabályzata tiltja a reklám-, a demonstratív vagy a propagandacélú szövegeket.

A buffalói Millernél a sörreklámra is utaló Miller Time, továbbá a Matt Man, a Los Angeles-i Quicknél pedig a Support Our Troops (Támogatjuk a seregünket) szöveg vált láthatatlanná. Miller a Matt Man törlése miatt csalódottságát fejezte ki, mert azzal rákban elhunyt unokatestvérének állít(ott) emléket.

Jóllehet a hatodik hónapban van, fellép az olimpia curlingprogramján a kanadai Kristie Moore. „Köszönöm, jól vagyok, nagyszerűen érzem magam, nincs semmi probléma” – válaszolta a rajt előtti obligát kérdésekre. Érdekesség, hogy Moore édesanyja ugyancsak curlinges volt, és szintén versenyzett várandósan. „Azt nem tudom, fiam lesz-e vagy lányom, de az biztos, hogy ő is curlingezni fog” – tette hozzá Kristie Moore.

Alig huszonnégy órával azután, hogy Alexandre Bilodeau megnyerte a síakrobatika mogulkategóriáját, különbélyeget bocsátott ki a kanadai posta a vancouveri – és a hazai rendezésű játékokat tekintve összességében is – első olimpiai aranyérmesének tiszteletére. A dombornyomású bélyegek darabja 57 kanadai centbe kerül. Kanada az 1976-os, montreali nyári olimpián öt ezüst és hat bronzéremmel zárt, az 1988-as téli vetélkedőn, Calgaryban pedig két második és három harmadik helyezéssel fejezte be szereplését.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.