Ébredés a kómából

Nem akármilyen fordulatokkal tarkított meccsen győzött a Győr a női Bajnokok Ligája középdöntőjének nyitányán: Konkoly Csaba együttese a második félidő elején még hatgólos vesztésre állt a szlovén Krim Ljubljana vendéglátójaként...

A magyar csapat rengeteg hibával és enerváltan kezdte a mérkőzést, így a tréner nem győzte cserélni játékosait, de ez sem hozott eredményt. Ennek megfelelően a szünetben a rivális háromgólos vezetését mutatta a nagytábla (11:14), mi több: a térfélcserét követően tovább – már-már behozhatatlanul nagyra – nőtt a differencia (11:17). A közönség is nehezen tűrte a vergődést („Ébresztő!”), s a jelek szerint a lelátói felhívás hatott: a kapufa támogatását is jelentős mértékben élvező magyar bajnok öt perc alatt belátható távolságra került ellenfelétől (17:19). Szűk negyedórával a vége előtt kiegyenlítettek a hazaiak, Pálinger kapus mind több bravúrt mutatott be, de nem volt még vége... Négy perccel a lefújást megelőzően 24:22 volt „ide”, ám a szlovénok kis híján egalizáltak, csakhogy Pálinger a legfontosabb pillanatban hétméterest hárított, majd ismét mentett a kapufa.

A sírból kiküszködött siker nyomán a Győr önbizalommal telve várhatja a folytatást: a következő vetélytárs szombaton, Norvégiában a Larvik társulata lesz.

A csoport másik mérkőzésén: HC Leipzig (német)–Larvik (norvég) 20:23.

Női KEK, nyolcaddöntő, első mérkőzés: Buducsnoszt Podgorica (montenegrói)–Debrecen 28:20. A visszavágót vasárnap rendezik.

Vértennek is égnek állt a haja. De aztán...
Vértennek is égnek állt a haja. De aztán...
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.