Hírek

Előrelépett (két helyet) a magyar labdarúgó-válogatott a FIFA ranglistáján, így jelenleg az 52. A mezőnyt továbbra is az Európa-bajnok spanyol együttes vezeti – az első kilenc sorrendjében nincs változás –, az Afrika Kupát elhódító, decemberben még a 24. pozíciót elfoglaló egyiptomi csapat pedig immár tagja az elitnek. Az élen: 1. Spanyolország, 2. Brazília, 3. Hollandia, 4. Olaszország, 5. Portugália, 6. Németország, 7. Franciaország, 8. Argentína, 9. Anglia, 10. Egyiptom, ...52. Magyarország. (Zürich)

Olaszország világbajnoki címvédő labdarúgó-válogatottja három, szintén vbrészvevő csapattal találkozik a nyári, dél-afrikai seregszemle előtt. Marcello Lippi együttese március 3-án Monacóban Kamerunnal, június 3-án Brüsszelben Mexikóval, 5-én Genfben Svájccal méri össze erejét. (Róma)

Simon Ammann nyerte a síugrók Világ Kupa-sorozatának németországi viadalát: az összetettben vezető svájci versenyző a lengyel Adam Malysz és az osztrák Gregor Schlierenzauer előtt bizonyult a legjobbnak. Öt futammal a vége előtt Ammannt Schlierenzauer, továbbá az osztrák Thomas Morgenstern követi a táblázaton. (Klingenthal)

Elismerte Mika Myllylä olimpiai és világbajnok finn sífutó, hogy pályafutása során az eritropoetin (EPO) elnevezésű vérdoppinggal élt. A negyvenesztendős Mylylylä az 1998-as naganói játékokon szerzett aranyérmet a klasszikus stílusú 30 km-es versenyszámban, s négy vbcíméből hármat az 1999-es, Ramsauban rendezett viadalon nyert. A sportoló – és öt versenytársa – tesztje a 2001-es vb-n mutatott tiltott szert; akkor mindannyian kétéves eltiltást kaptak. (Helsinki)

Ázsia legnagyobb akvaparkjává alakítják át a 2008-as pekingi nyári olimpia központi helyszíneinek egyikét, az úgynevezett Vizes Kockát. Az ötkarikás játékokon az úszó- és műugróviadaloknak otthont adó létesítmény a Beijing News szerint szerves része annak a 200 millió jüanos (5,6 milliárd forintos), 13 ezer négyzetméteren megvalósuló nagyberuházásnak, amelyet várhatóan júliusban fejeznek be. A létesítmény illetékesei évi legalább másfél millió látogatóra számítanak a – többek között – tizenegy óriáscsúszdával és különféle hullámfürdőkkel gazdagodó centrumban. (Peking)

Huszonöt ország 141 kardozója – köztük a világranglista első 32 helyezettje közül 29 – jelezte részvételét a Tornacsarnokban és a Nemzeti Sportcsarnokban rendezendő Gerevich–Kovács–Kárpáti Grand Prix-re, amelynek egyéni küzdelmeit pénteken és szombaton, csapatversenyét vasárnap tartják.

Immár tizenötödik alkalommal rendezi meg a BVSC asztalitenisz-szakosztálya a Molnár János utánpótlásemlékversenyt: a mától vasárnapig tartó viadalon öt korosztályban 20 ország 209 versenyzője indul.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.