Futball-vb: fókuszban az RTL

Pénteken folytatódhat a nyári labdarúgó-világbajnokság közvetítéséért zajló, sajátos fordulatokkal tarkított eseménysorozat.

A Népszabadság információja szerint az MTV pénteken összeülő kuratóriumának napirendjén ismét szerepel a köztelevízió birtokában lévő jog értékesítése, jóllehet a testület múlt szerdán, hat szocialista delegált szavazata nyomán úgy döntött, hogy – félretéve a Digi TV,illetve az RTL Klub ajánlatát – a vb sugárzása „közszolgálati feladat”.

Úgy tudjuk, a változást az RTL Klub – lapunkban már közölt –„műsoron kívüli” licitje idézte elő, amely szerint a legnagyobb hazai kereskedelmi adó társcsatornájával, a Sportklubbal, továbbá a Sport TV-vel közös projektjében immár 900 millió forintot, plusz 100 milliós filmcsomagot kínál a futballvetélkedőért cserébe. A napirenden ez az előterjesztés szerepel.

A kérdés csak az, hogy az értekezleten lehet-e egyáltalánmiről beszélni, mert ha ott valóban csak az RTL Klub kerül fókuszba, akkor azt a 850 millió forintot (továbbá reklámidőt) kínálóDigi okkal kifogásolhatná. Arról nem is beszélve, hogy új értékesítési eljárásról mind ez idáig senki nem értesült az MTV menedzsmentjéből...

Forrásaink szerint a téma gyors napirendre tűzése meglepte a kurátorok többségét, noha tudható: az MSZP-s delegáltak legutóbb azért voksoltak nemmel, mert attól tartottak, hogy az MTV vezetése által favorizált, ám a háztartások egyelőre alig negyedében fogható Digi TV fut be a tenderen. Ugyanakkor e tagok úgy látják: ha már az MTV semmiképpen sem tudja kigazdálkodni a vb hozzávetőleg egymilliárd forintos költségét, akkor a világeseményt sokkal inkább az RTL Klubon látnák szívesen.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.