Kilőtték az ágyúsokat

ANGLIA. Wayne Rooney immár tizenkilenc találattal vezeti a Premier Liga góllövőlistáját: na igen, a Manchester United csatára az egyetlen hét végi bajnokin négyet vágott a Hull Citynek. Minthogy az MU éppen 4-0-ra nyert, Rooney klaszszikus mesternégyessel kápráztatta az Old Trafford publikumát, amelyre amúgy is ráfért egy kis szórakozás: a szurkolók – egyebek között – „Utáljuk Glazeréket” feliratú pólóban üzentek a klubot mély anyagi válságba sodró tulajdonoscsaládnak. A továbbra is Halmosi Péter nélkül fölálló látogató egészen a 83. percig tartotta a számára alighanem megfelelő 1-0-t, hogy aztán az addig egy kipattanót a hálóba továbbító Rooney büntessen. A támadó eddig „csak” mesterhármasig jutott: ha szombati produkcióját is idevesszük, négyszer vette be egymás után háromszor a riválisok kapuját. A manchesteriek e sikerükkel újra a tabella első helyét foglalják el, ugyanakkor több találkozót játszottak vetélytársaiknál.

Az élmezőny állása: 1. Manchester United 50 pont/23 mérkőzés, 2. Arsenal 48/22, 3. Chelsea 48/21, 4. Tottenham 38/22, 5. Manchester City 38/21, 6. Liverpool 37/22. Szintén a hét végén történt, hogy az Arsenal kiesett az FA Kupa küzdelmeiből. Az úgynevezett ágyúsok a Stoke City otthonában kissé tartalékosan léptek föl, s 3-1-es vereséggel búcsúztak a sorozattól. Arsene Wenger szakvezető nem köntörfalazott: a saját hibájának tudta be a kínos zakót, amelyet legföljebb az feledtethet, ha az Arsenal megnyeri a bajnokságot. A meccsen Fuller már a második percben megszerezte a vezetést a Stokenak, ám a félidő végén Denilson még egyenlített. A második szakaszban Wenger pályára küldte Arshavint, Eduardót és Ramsey-t is, ehhez képest Fuller újra talált, majd Whitehead végképp eldöntötte a legjobb tizenhat közé jutásról határozó mérkőzés sorsát (3-1). Sovány vigasz, hogy a „Big Four” tagjai közül a Liverpool és az MU is búcsúzott már; a Chelsea magabiztos, 2-0-ra nyert a második ligás Preston vendégeként.

NÉMETORSZÁG. Továbbra is veretlenül éllovas a Leverkusen, amely a Bundesliga tizenkilencedik fordulójában 3-0-ra győzött a Hoffenheim otthonában. A gyógyszergyáriak Hyypiä révén szereztek vezetést (11.), a fordulás után pedig Kroos (51.) és Barnetta (72.) révén biztosították be – nyolc döntetlenük melletti – tizenegyedik győzelmüket. A második helyezett Bayern München fordulatos meccsen szerezte meg a három pontot a Bremen otthonában. A Werder Hunt gólja nyomán már a 10. percben vezetett, majd Müller (25.) és Olic (35.) megmozdulása következtében a látogatóknál volt az előny. A brémaiak negyedórával a lefújás előtt, Almeida találatával egyenlítettek, kisvártatva viszont Robben boldogan robbant honfitársa, Van Gaal mester mellkasára (2-3). A Bayern szerencséjére a Schalke csupán 2-2-es döntetlent játszott a Bochum pályáján, míg a sérüléséből felépült Hajnal Tamást már a kispadján tudó Dortmund 1-0-ra legyűrte a Hamburgot. Ez történt még: a még sérült Dárdai Pált nélkülöző, sereghajtó Hertha hazai pályán gól nélküli döntetlent ért el a Mönchengladbach ellen; a Mainz saját közönsége előtt egygólos győzelmet aratott a Hannover felett, a hazaiaknál Szalai Ádám végigjátszotta a találkozót.

Az élmezőny állása: 1. Leverkusen 41 pont/19, 2. Bayern München 39/19, 3. Schalke 38/19, 4. Dortmund 36/19, 5. Hamburg 34/19, 6. Bremen 28/19.

Jó fej! Rooney egyik gólja a négyből
Jó fej! Rooney egyik gólja a négyből
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.