Hol van már a tavalyi hő?

Izzasztó kánikula helyett esős húsz fok: az ausztrál nyárban merőben szokatlan időjárási körülmények között kezdődött meg az év első Grand Slam tornája. Az általában elviselhetetlen melbourne-i hőségnek az Australian Open nyitónapján nyoma sem volt, ellenkezőleg: a makacs esőzés miatt tizennyolc mérkőzést el kellett halasztani. Még szerencse, hogy a befedhető Rod Laver, illetve Hisense Arénában játszani lehetett.

Az más kérdés, hogy a tizenötezer férőhelyes centerpálya esti programjában mit keresett a közönségvonzónak aligha nevezhető Jelena Dokics (a hol szerb, hol ausztrál állampolgárságú hölgy jelenleg 56. a világranglistán)–Klejbanova (27.) összecsapás? Ugyanennyire nehezen magyarázható a kanadai Valerie Tetreault (134.) és a dél-afrikai Kevin Anderson (148.) szerepeltetése a legendás bajnokról elnevezett stadionban. Előbbit Kim Clijsters ütötte le a pályáról, utóbbi három szettben mindössze négy játékot gyűjtött Andy Murray ellenében.

Marija Sarapova aligha bánta volna, ha az ő meccsét is elhalasztják, ugyanis a két évvel ezelőtti melbourne-i bajnok ezúttal már az első fordulóban kiesett. Honfitársa és druszája, a rangsor 58. helyén szerénykedő Kirilenko három szettben búcsúztatta a hosszú sérülése után még formáját keresgélő oroszt.

A férfiaknál Radek Stepaneké az elsőként kieső kiemelt kétes dicsősége. A négy perc híján négyórás mérkőzésen az ászkirály horvát Karlovic kiszerválta: harmincnégy (!) foghatatlan adogatással rongálta a cseh idegeit. Az éljátékosok közül magabiztosan lépett tovább Rafael Nadal, az argentin Del Potro, az amerikai Roddick és a chilei Gonzalez.

Ma pályára lép a két magyar is: Szávay Ágnes a kanadai Dubois-val, Czink Melinda a svájci Vögelével játszik.

Sarapova: ezek nem könnyű percek...
Sarapova: ezek nem könnyű percek...
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.