Boruljon a papírforma! kézilabda

Biztató jelből kevés akad a ma kezdődő férfi Európa-bajnokság előtt, de mit számít ez majd néhány nap múlva, ha a magyar válogatott pontokkal a zsebében kel útra Bécsújhelyről a középdöntőnek otthont adó Innsbruckba...

Ám egyelőre muszáj a tényeknél maradni. A keretben nincs ott a spanyol állampolgárság felvételével kacérkodó, a döntést azonban tologató klasszis átlövő, Nagy László, s nagy kérdés: nélküle mire megy az együttes támadásban? Az alapemberek közül a sokáig sérült Császár vállalta a játékot, miként Katzirz is, de hogy valójában mennyit képesek kiadni magukból, az csak a pályán derül ki.

A pályán, amelyen először ma este negyed kilenctől az olimpiai és vb-első – már-már verhetetlennek tartott – franciák ellen lép fel a világversenyen most debütáló Csoknyai István csapata. Az esélyeket most nem taglalnánk – egy háthánál többet nem igazán tudnánk kisajtolni magunkból –, és az erőviszonyokat figyelembe véve a szerdára rendelt spanyolokkal szemben sem „ide” áll a zászló. A sportági elnökség által minimumcélként megjelölt középdöntőbe jutáshoz – amennyiben addig nem jön össze a bravúr – a cseheket mindenképpen muszáj legyőzni, és ez nem is ígérkezik lehetetlen vállalkozásnak.

Ha sikerülne a „bivalycsoport” első három helyének valamelyikén végezni, jöhetne a második szakasz, amelyben a német, svéd, lengyel, szlovén négyes három továbbjutója ellen kellene megmutatni, hogy... Például azt: az előzetes esélylatolgatásoknak nincs túlzottan sok értelmük.

 

A csoport (Graz): Horvátország, Oroszország, Norvégia, Ukrajna. B csoport (Linz): Dánia, Izland, Ausztria, Szerbia.

C csoport (Innsbruck): Németország, Svédország, Lengyelország, Szlovénia.

D csoport (Bécsújhely): Magyarország, Franciaország, Spanyolország, Csehország.

A magyar válogatott mérkőzései: Franciaország (kedd, 20.15), Spanyolország (szerda, 20.15), Csehország (péntek, 20.15).

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.