Győr: folyt. köv.

Komolyabb tét nélküli mérkőzést vívott vasárnap a női Bajnokok Ligája utolsó csoportkörében a Győr a Valcea csapata ellen: mivel az előző nap az orosz Zvenyigorod alulmaradt a spanyol Itxako vendégeként (31:23), Konkoly Csaba együttese – román riválisával egyetemben – a zárómeccs eredményétől függetlenül a nyolcas középdöntőben tudhatta magát. Izgalomra legfeljebb amiatt lehetett ok, hogy sikerül-e kiharcolni a négyes első helyét, de mivel ehhez minimum ötgólos győzelmet kellett volna aratnia a magyar élcsapatnak, reménykedés helyett inkább álmodozásról beszélhettünk csak.

Az első félidőben azonban kiderült: a küldetés nem lehetetlen. A remek teljesítmény nyomán a szünetben 16:8-as győri vezetést mutatott a nagytábla, így a második félidőre a differencia tartóssá tétele maradt feladatként. A hajrában közelebb került ellenfeléhez a Valcea (26:20), de a különbség még mindig megfelelő volt. A legvégén azonban elfogyott a lendület: a románok felzárkóztak, és az utolsó dudaszó 26:22-es állásnál hangzott fel.

Ez azt jelentette, hogy a Győr csoportmásodikként került a – két négycsapatos csoportban zajló – következő szakaszba, melynek sorsolását kedden tartják.

A négyes végeredménye: 1. Oltchim Valcea 8 pont, 2. Győr 8, 3. Zvenyigorod (orosz) 5, 4. Itxako (spanyol) 3. A középdöntő további részvevői: Viborg (dán), HC Leipzig (német), Krim Ljubljana (szlovén), Hypo Niederösterreich (osztrák), Larvik (norvég), Dinamo Volgográd (orosz).

Tizenheten az Eb-re

Csoknyai István, a magyar férfiválogatott szövetségi kapitánya 16 helyett 17 játékossal utazik a holnap kezdődő, ausztriai Európabajnokságra. Az elnökség támogatta a szakvezető elképzelését, miszerint a korábbi sérültek közül Császár Gábor és Katzirz Dávid is a kerettel tartson. Kapusok: Fazekas Nándor, Puljezevics Nenad. Jobbszélsők: Gulyás Péter, Iváncsik Tamás. Jobbátlövők: Krivokapics Milorad, Laluska Balázs. Irányítók: Császár Gábor, Eklemovics Nikola, Nagy Kornél. Beállósok: Gál Gyula, Schuch Timuzsin, Zubai Szabolcs. Balátlövők: Ilyés Ferenc, Katzirz Dávid, Putics Barna. Balszélsők: Iváncsik Gergő, Törő Szabolcs.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.