Borús-derűs víkend

Teljes fordulót rendeztek a hét végén a legrangosabb európai klubsorozatban, s a magyaroknak volt okuk ünneplésre és bánkódásra egyaránt. A legerősebbnek tartott hazai Euroliga-részvevő, a Vasas játékosai az utóbbiak táborába tartoztak...

Igaz, a címvédő Kotor együttese elleni, Szőnyi úti mérkőzés végén akadt két honfitársuk is, aki majd kicsattant a boldogságtól. A montenegrói társulatot erősítő Steinmetz Ádám és Kiss Gergely főszerepet játszott a vendégek Szőnyi úti sikerében (a center három, a balkezes lövő két gólt szerzett), miközben Földi László csapatának spílerei közül talán Hosnyánszky (3) volt az egyetlen, aki az elvárhatót nyújtotta. A mindvégig fölényben játszó rivális kétgólos előnyt szerzett az első negyedben, s a fórt az utolsó labdára úszáskor is őrizte, majd a befejező nyolc percben tovább növelte azt (8:5).

A vereség nyomán a Vasas ritka nehéz – már-már kilátástalan – helyzetbe hozta magát. Mivel az előző körben váratlan kudarc érte a görög Panioniosz otthonában, csoportjában három ponttal csupán harmadikként szerénykedik, s még vár rá egy-egy kotori, valamint dubrovniki kirándulás is.

A B jelű négyes másik találkozóján: Panioniosz–Jug Dubrovnik 6:8. Az állás: 1. Kotor 7 pont, 2. Dubrovnik 4, 3. Vasas 3 (26:27), 4. Panioniosz 3 (23:28). Ugyancsak kikapott a Honvéd: a Kőér utcai összecsapáson a másik montenegrói alakulat, a Budva intézte el a hazaiakat, méghozzá fájóan simán, 10:6-ra. A gyatra produkciót nyújtó magyar csapat ezzel szintén a csodában bízhat már csak.

A C-re keresztelt kvartett másik mérkőzése, a Partizan Belgrád (szerb)–Olimpiakosz (görög) találkozó lapzárta után ért véget.

Az Egernek sokkal szebb víkendje volt, noha Gerendás György alakulata a klubtorna utóbbi négy kiírásában mindannyiszor a Final Fourig jutó Pro Recco otthonában szállt vízbe. A hevesiek az esélytelenek nyugalmával léphettek fel, s a „pozíciót” a maguk javára fordították: bombameglepetésre 8:8-as döntetlent értek el a három magyar olimpiai bajnokot – Benedek Tibort, Kásás Tamást és Madaras Norbertet – felvonultató olaszok ellen. A mindvégi kiegyenlített küzdelem utolsó játékrészében a kvartettben eddig hibátlan mutatóval büszkélkedő hazaiak vezettek, ám Biros Péter távoli löketével sikerült egalizálni, s az állás már nem változott. Így az egriek megőrizték esélyüket a továbbjutást jelentő első két hely valamelyikének megszerzésére.

A D csoport másik meccsén: Kazany–Csehov (mindkettő orosz) 10:6. Az állás: 1. Pro Recco 7, 2. Kazany 6, 3. Eger, 4, 4. Csehov 0.

A második számú kontinentális klubtorna, a LEN Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén az FTC – a sorsolás megismerésekor még keveset mosolygó – pólósai nem akármilyen bravúrt hajtottak végre: a Kőér utcában 8:7-re legyőzték a mezőny legtekintélyesebb együttesét, a Savona garnitúráját. Bár a párharc favoritjai továbbra is az olaszok, azt is komoly eredményként könyvelhetjük el, hogy a február 3-i visszavágó előtt él a remény a továbblépésre.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.