Győzelem 0:6-ról

Nyolc hónapja képtelen tornát nyerni a tavaly ilyenkor még világelső Rafael Nadal: a spanyol teniszező most éppen Dohában bukott el egy döntőt. Pedig ezúttal úgy tetszett, simán győz, hiszen az első játszmában fölényesen, 6:0-ra verte Nyikolaj Davigyenkót.

Ám az oroszt nem törte le a kínos arányú szett, a folytatásban magához tért, egyenlített (7:6), majd a harmadik játszmában – reménytelennek tetsző helyzetből is – fordítani tudott (6:4). Korántsem másodlagos, hogy az elődöntőben a világelső Roger Federert verte, vagyis a rangsor két legjobbját intézte el ugyanazon a tornán – a novemberi Mesterek Kupája után immár másodszor. A brisbane-i belga női házidöntő ugyancsak fordulatosra sikeredett. Eleinte úgy tetszett, Kim Clijsters simán veri a húsz hónapos pihenőből visszatérő Justine Henint, ám utóbbi vesztett helyzetből is majdnem fordított: csupán a döntő játszma rövidítésében adta meg magát. Clijsters a US Open megnyerésével tért vissza; Henin az Australian Openen lepi majd meg a világot? Ugyanitt az amerikai Andy Roddick nyerte a férfiak versenyét, miután két, egyaránt 7:6-os szettben legyőzte a cseh Stepaneket. Az indiai Chennaiban a horvát Cilic ugyancsak két tie breakes játszmában verte a svájci Wawrinkát.

Davigyenko: mestermunka
Davigyenko: mestermunka

Perthben befejeződött a nem hivatalos csapatvilágbajnokság, a Hopman Kupa, amelyet a spanyol kettős, Robredo és Martinez Sanchez nyert meg. Robson, a britek tizenöt éves tehetsége megnyerte a női mérkőzést; ezután Murraynek illett volna győznie Robredo ellen, de nem tudott, a páros pedig – két szoros szettben – a spanyoloké lett.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.