Megteszik tétjeiket

Két televíziós csatorna licitálhat ma a június 11. és július 11. között esedékes dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság közvetítési jogáért – tudatta az MTV a csütörtök déli ajánlattételi határidő lejárta után. Hogy mely adókról van szó, arról a közszolgálati tévé nem adott felvilágosítást.

Információnk szerint – amint azt tegnap számunkbanmár sejttettük – a Digi Sport, továbbá a jelentkezéséről az utolsó pillanatokban döntő Sporttelevízió sugározná a seregszemlét. Az érintett médiumok közül előbbi sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta a hírt, utóbbi vezetői nem nyilatkoztak.

A licit ma délelőtt tizenegykor kezdődik; amennyiben az akció sikerrel zárul, a végső döntéshez még szükséges az MTV kuratóriumának jóváhagyása is. A köztelevízió a minimumtétet 730 millió forintban (plusz áfa) állapította meg, emellett a győztesnek vállalnia kell a gyártási költségeket. A kiírás szerint a befutó megkapja a vb mind a hatvannégy mérkőzését, ugyanakkor a jogokért anno mintegy 800 millió forintot fizető MTV igényt tart – „párhuzamosan” közvetítve – a vb huszonnégy találkozójára.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.