Futball-vb: ma délig licitálhatnak az MTV-nél

A Magyar Televízió "versenykiírásának" értelmében az érdeklődők ma délig juttathatják el ajánlatukat a június 11. és július 11. között esedékes dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság közvetítési csomagjára.

Az MTV – amely a csúcstalálkozó hatvannégy mérkőzését árulja, ám a pakettből huszonnégy találkozó „párhuzamos” sugárzására igényt tart – a minimumtétet 730 millió forintban (plusz áfa) állapította meg; a győztesnek emellett vállalnia kell a gyártási költség arányos részét is. Több érdeklődő esetén a jelentkezők holnap újabb fordulón vesznek részt; az akció során a csatornák csupán arról értesülnek, hogy saját ajánlatuk hányadik a sorban, majd egy órát kapnak utolsó tétjük megtételére.

A Népszabadság információi szerint a leghatározottabban eddig a Digi Sport jelezte vételi szándékát, ugyanakkor értesülésünket Kristóf Péter, a csatorna főszerkesztője sem cáfolni, sem megerősíteni nem kívánta. A piacot a nyáron alaposan felforgató adó részvétele mellett a Sporttelevízió indulása sem zárható ki; úgy tudjuk, e cég vezetői folyamatosan tárgyalnak, s feltehetően délelőtt döntenek arról, hogy beszállnak-e a versenybe. A két nagy kereskedelmi televízió közül a 2006-os vb-t sugárzó RTL Klubnál Rényi Ádám kommunikációs igazgató elhárította ez irányú felvetésünket. Határozott választ adott viszont Sztancsik Tamás, a Bajnokok Ligáját az idei évadtól közvetítő TV2 sportfőszerkesztője, aki kijelentette: nem szállnak ringbe a dél-afrikai seregszemle közvetítési jogaiért.

Televíziós forrásaink nem zárták ki, hogy az utolsó pillanatban valamelyik kisebb, nemzetközi futballmérkőzéseket már sugárzó kereskedelmi televízió beszáll a licitbe.

Amint az köztudott, a közvetítési jogok az Európai Műsorszolgáltatók Szövetségének, azaz a kontinens közszolgálati csatornáit – köztük az Magyar Televíziót – tömörítő szervezet tulajdonában voltak, s azokért a köztelevízió mintegy 800 millió forintot fizetett. Az MTV menedzsmentje pénzügyi nehézségekre hivatkozva igyekszik túladni a mérkőzéseken; a végső szót a kuratórium mondja ki.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.