Bajnai Blatterrel tárgyal a 6+5-ről

Először adják át ma a Puskás Ferencről elnevezett díjat, az elismerést az elmúlt év legszebb gólját lövő sportoló kapja. A zürichi ünnepségen Bajnai Gordon miniszterelnök tárgyal Joseph Blatterrel, a FIFA elnökével.

Ma ünnepélyes keretek között adják át az első Puskás-díjat Zürichben. A díj létrehozásáról idén májusban döntött a kormányfő és Joseph Blatter, a FIFA elnöke. Az elismerést az adott év legszebb gólját szerző játékosnak ítélik oda, a szurkolók szavazata alapján. A FIFA futballbizottsága – amelynek elnöke Franz Beckenbauer – összeállított egy tízes listát, amelyre a szurkolók november utolsó két hetében szavazhattak. A mai gálára mind a tíz jelöltet meghívták, de csak a voksoláson győztes találatot hirdetik ki, a sorrendet nem. A futballkaput és benne labdát formázó díjra jelöltek között találjuk például Cristiano Ronaldot, Andres Iniestát, Fernando Torrest, Emmanuel Adebayort vagy az internetes fórumokon egyébként befutónak vélt Grafite-t. Az odaítéléskor szempont a gól szépsége, a mérkőzés fontossága.

Bajnai Blatterrel tárgyal a 6+5-ről
Zürich, 2009. december 21. Bajnai Gordon miniszterelnök (j) - aki részt vesz a FIFA éves díjkiosztó gáláján, ahol először adják át a Puskás Ferenc-díjat az év legszebb gólját szerző futballistának - átad Joseph Blatternek, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnökének egy képeslapot, amelyen az egykori Honvéd játékosainak, közöttük Puskás Ferencnek az aláírása is van. MTI Fotó: Illyés Tibor

Az ünnepségre Bajnai Gordon miniszterelnök személyes meghívót kapott a FIFA vezetőségétől: A Népszabadság információi szerint Bajnai saját költségén magával viszi fiát és nagyobbik lányát. A kormányzati delegáció tagja lesz még Nagy Erzsébet svájci nagykövet is.

Az eseményen az MLSZ is képviselteti magát, úgy tudjuk Kisteleki István elnök mellett Nemes Ferenc alelnök és Bordás György főtitkár utazik Zürichbe. Bajnai Gordon a díjkiosztó gála előtt megbeszélést folytat majd Joseph Blatterral. A tárgyaláson várhatóan szóba kerülnek a magyar parlament sportbizottsága és az MLSZ által is támogatott 6+5-ös szabály részletei is; ez utóbbi lényege, hogy a jövőben a pályán egyszerre egy csapatban csak öt külföldi játékos szerepelhet. Bajnai és Blatter találkozóján szóba kerülhet még a lisszaboni szerződésnek a sportéletre gyakorolt hatása.

Úgy tudjuk, hogy az ünnepségre meghívót kapott Orbán Viktor Fidesz-elnök, a felcsúti Puskás Akadémia alapítója is.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.