Digitális premier?

Tovább izmosodhat a DigiSport nevű sportcsatorna kínálata, amennyiben igaznak bizonyul a Prosport román portál információja, amely szerint a Digi 25 millió euró ellenében megszerezte az angol labdarúgó Premier League mérkőzéseinek közvetítési jogait.

Amint az köztudott, a bajnokság találkozóit korábban az Eurosport vásárolta meg; a román médium információi szerint a csatorna körülbelül 3,7 millió euróért sugározta az angol meccseket. Megkerestük Kristóf Pétert, a DigiSport főszerkesztőjét, aki a Prosport információit sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta.

 

A nemzeti bajnokságoknál is nagyobb csemege – legalábbis presztízsét tekintve – a 2010-es labdarúgó-világbajnokság. Az esemény közvetítési jogai egyelőre az MTV tulajdonában vannak, de – mint azt már jeleztük – a közmédium kilátásba helyezte, hogy megrendült anyagi helyzete okán értékesíti a terméket. Az MTV tájékoztatása szerint a kuratórium heteken belül döntést hoz az ügyben.

Ugyanakkor a Népszabadság úgy értesült: létezik olyan forgatókönyv is, amely alapján csak bizonyos mérkőzések vándorolnának másik csatornára, azaz a köztévé amolyan társbérlet keretében sugározná a vb-t.

Az MTV sajtóirodája a dél-afrikai torna közvetítésével kapcsolatos kérdéseinkre a következőket közölte: „Gólt akarunk, a nézők örömére. Öngólt rúgnánk viszont azzal, ha a döntések előkészítése idején, a tárgyalások közepén nyilatkoznánk.”Érdeklődtünk Kristóf Péternél is afelől, hogy a Digi folytat-e jelenleg a világbajnokság közvetítésével kapcsolatban tárgyalásokat az MTV-vel, de a főszerkesztő erre a kérdésre nem kívánt válaszolni.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.