Kiss László

A hír: Három világ-, öt Európa-, harmincegy országos és négy hazai korosztályos rekordot döntöttek meg a magyar úszók az Isztambulban vasárnap zárult rövid pályás Eb-n. Kiss László szövetségi kapitány szerint a helyzet több mint biztató.

–Ezt várta?

– Ennyi pazar eredménytkockázatos lett volna tervezni, de a pakliban kétségkívül benne voltak a végül is elért sikerek. Az mindenesetre kellemes meglepetés, hogy Verrasztó Evelyn 200 méter vegyesen megjavította a saját világcsúcsát, és álomszerűen alakult Gyurta Dániel versenye 200 méter mellen, miként az abszolút favorit Cseh László döntője is 400 méter vegyesen.

–Viszont Cseh a feleakkoravegyes távon lebőgött...

– Nincs mit szépíteni, ezígy történt. A hetedik helyet nem tudom mással magyarázni, mint koncentrációhiánnyal. Ugyanakkor Laci nagyot alakított a már említett négyszázon, és 200 méter gyorson is kis híján dobogóra állhatott.

– Ezzel együtt ezúttal nem ővolt az Eb magyar húzóembere. Gyurta újra a régi?

– Nem. Dani jobb, mint valaha. Ismét hibátlan a technikája, profi a hozzállása, majd kicsattan az ambíciótól. Külön öröm, hogy most – feljavult fordulóinak köszönhe tően – a rövidebb mellszámban is remekelt. Amit pedig kétszázon nyújtott, arról csak felsőfokban lehet beszélni. Meggyőződésem, hogy az elkövetkező években verhetetlen lesz ezen a távon.

– A győzelmeken, dobogóshelyeken kívül is született jó néhány reménykeltő eredmény. Csak kívülről látszik úgy, hogy végre nemcsak klasszis magyar úszók vannak, hanem klasszis magyar csapat is?

– Megnyugtatom: belülrőlis így látszik. Ráadásul az isztambuli társaságból hiányzott Hosszú Katinka és Kis Gergő, két, szintén éremesélyes versenyző. A távlati cél a londoni olimpia; egyelőre legyen elég annyi, hogy minden okunk megvan az optimizmusra.

– Alig értek haza, szerdánmár Százhalombattán csobbannak vízbe a legjobbak. Bár a Csillagszóró-gála hagyományos, a helyszín a legkevésbé sem lesz az.

– Ajjaj, ez a cikk nem rólamszól...

– Azért elárulhatjuk, hogy azesemény keretében a helyi uszodát a városban élő Kiss Lászlóról nevezik el?

– Nincs ebben már semmititok. Borzongató dolog ez, és nem is tudom, hogyan köszönjem meg azoknak, akiknek eszébe jutottam. Főleg hogy amikor döntöttek, még nem is tudhatták, mit művel a kapitány csapata Isztambulban.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.