Woods: nincs több ütés?

Eltartott ugyan két hétig, de Tiger Woods magánéleti botránya elérte végül sportkarrierjét is: a 71-szeres PGA-győztes golfbajnok bejelentette "határozatlan időre szóló" visszavonulását. Ezzel a második egymást követő körverseny marad első számú sztárja nélkül; az előzőtől térdműtétje tartotta távol Tigert. A sportoló - a hétvége kezdetére, az amerikai hírfolyam leggyengébb részére időzített - közleménye szerint (melyet egyszerűen honlapján közölt) figyelmét most arra fordítja, hogy "jobb férj, apa és személyiség" legyen.

- Lehet, hogy nem tudom helyrehozni a kárt, amit okoztam, de tőlem telhetően meg fogom próbálni - fogalmaz a 33 éves, kétgyerekes klasszis, aki eddigi, elkenő jellegű fordulata ("áthágások") helyett az egyértelműbb "hűtlenség" kifejezést használja a történtekre. Mint lapunk is megírta, a sajtó jó irányban spekulált Tiger Woods igen különös, november végi autóbalesete után, amikor is - senkitől sem akadályoztatva - egy tűzcsapnak és egy fának hajtott, összetörve magát. Sorra jelentkeztek a médiában azok a nők, akikkel állításuk szerint az eddigi mintaférj-élsportolónak viszonya volt, s Tiger nem cáfolt.

Ahogy a haváriahírekben olvasni: az anyagi kár is jelentős. Tiger Woods a világ legjobban marketingelhető, és - főleg szponzori szerződései nyomán - a legjobban is kereső sportolója, aki egyedüliként lépte át az egymilliárd dolláros álomhatárt. A most lerombolt imázs jórészt a kivételes koncentrálóképességű, "mosolygós jófiúra" épült. A hétvégén az egyik legismertebb borotvagyártó közölte, hogy visszavesz Woods szerepeltetéséből (ez évi 5 millió dolláros szerződés volt), és eltávolította a golfozó képét honlapjáról az Accenture, a sportág egyik vezető szponzora is. Amerika egyik legismertebb italgyártója ugyancsak eltünteti Woods nevét sportüdítőjéről.

Szakírók szerint ha Tiger Woods vissza is tér, minden bizonnyal legfeljebb a sportszergyártók tartanak ki mellette.

- Minden szponzornak megvannak a saját szempontjai, mi pedig teljesen megértjük és elfogadjuk a döntésüket - mi mást is tehetett, mint ezt közölte a sportoló menedzsere, Mark Steinberg.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.