Nem kispályás Gyurta

Igazolta a remek formájáról szóló előzetes híreket, és 2:00,67 perces világcsúccsal nyerte a 200 méteres mellúszást Gyurta Dániel az isztambuli rövid pályás Európa-bajnokságon. Széles Sándor tanítványa az ausztrál Christian Sprenger rekordját (2:01,98) javította meg, és - 2006, valamint 2007 után - pályafutása harmadik "kismedencés" kontinenselsőségét ünnepelhette.

Ugyancsak az esemény hétvégi jó híre, hogy a korábban 200 m vegyesen aranyérmes Verrasztó Evelyn két ezüsttel gazdagította kollekcióját, miután előbb szombaton 100 m vegyesen (57,85), majd másnap 200 m gyorson (1:52,61) csapott másodikként a célba. (Ez utóbbi számban az 1:51,17 perces világcsúccsal győztes olasz Federica Pellegrini előzte meg.) A nők 400 m-es vegyesúszó számában Jakabos Zsuzsanna a harmadik helyen végzett (4:28,46). Cseh Lászlónak ezúttal nem sikerült dobogóra kerülnie: a 400 m vegyes első helyezettje 200 m gyorson 1:41,64 perces országos csúccsal negyedikként érintette meg a falat.

Különleges versenyt hozott a férfiak 100 m-es hátúszó viadala: két orosz sportoló, Arkagyij Vjatcsanyin és Sztanyiszlav Donyec hajszálra azonos idő, 48,97 mp alatt teljesítette a távot, így a duó mostantól "holtversenyben" a világrekord gazdája.

MTV helyett Duna TV?

Budapest rendezheti a 2010-es úszó Európa-bajnokságot - erősítette meg korábbi döntését a kontinentális szövetség vezérkara szombaton, az isztambuli rövid pályás Eb keretében tartott ülésén. A testület azt követően tűzte napirendre a kérdést, hogy a Magyar Televízió (a pénzügyi források hiányára hivatkozva) visszavonta a közvetítésre vonatkozó garanciáját, amely a magyar pályázat alapfeltétele volt. "A kormánygarancia és a Magyar Olimpiai Bizottság kiállása alapján a LEN nem vonta meg a bizalmat" - értékelt a helyszínről az MTI-nek Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség elnöke, aki a LEN alelnökeként van jelen a török városban. Az ügy fejleményeként másnap a Duna Televízió vezetése sajtóközleményben jelezte: sikeres nemzetközi tárgyalások esetén sugározná az eseményt.

Gyurta: Ez csúcs!
Gyurta Dániel
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.