Riválisom egy zombi

Az addig rendben is van, hogy a profi bokszolók mindenféle médiabarát kijelentést tesznek aktuális mérkőzésük előtt, na de ez a Kevin Johnson... A harmincéves amerikai a ma éjszakai, berni gála előtt - egyebek között - zombinak és viccnek nevezte kihívottját, a WBC nehézsúlyú övét birtokló Vitalij Klicskót, vagyis az ember azon se csodálkozott volna, ha az ukrán legott megüti; persze, hogy nem ütötte meg.

A bátor Johnson viszont még azt is elmondta, hogy a Vasököl becenevű kolléga semmilyen tekintetben (se szakmailag, se mentálisan, se...) nem éri el az ő magas szintjét, így hát az történik majd, hogy szépen kiüti ezt a Klicskót, méghozzá konkrétan a kilencedik menetben. A megszólított riposztként orvosi kezelést vízionált Johnsonnak a mérkőzés utánra, és akkor a felek egyelőre ennyiben is maradtak.

Amúgy pedig meglepő lenne, ha nem Klicsko győzne.

Noha Johnson veretlen (22 győzelméből kilencet KO-val ért el; van egy döntetlenje is), aligha nevezhető a kategória klasszisának; a nevesebb szervezeteknél a középmezőnyben tanyázik - a WBC-nél speciel hatodik -, a tekintélyes szaklap, a fightnews.com saját rangsora pedig csupán tizenötödikként jegyzi. A harmincnyolc esztendős, úgy fél fejjel nagyobb Klicsko gyorsabbnak, képzettebbnek, ütőerősebbnek tetszik - 38 győzelme közül 37-et kiütéssel szerzett -, ugyanakkor óvatosságra intheti, hogy karrierje két vereséget is számlál. Előbb (2000-ben) Chris Byrd, majd (2003-ban) Lennox Lewis tette taccsra, ráadásul mindketten idő előtt... Mindenesetre a meccsre már alapból nagy az érdeklődés: a berni Postfinance Aréna tizenhétezres nézőtere - elsősorban Klicsko miatt - alighanem megtelik, miként a tévéközvetítés további milliókat ültethet a képernyő elé.

"Engem csak Larry Holmes vagy Muhammad Ali lenne képes legyőzni" - mondta még hangolásképpen Johnson. Tényleg jó fej: előbbi hatvanéves, utóbbi pedig súlyos beteg.

Bedák előrelépése, Erdei méltatása

Egy hete megszerzett interkontinentális öve után immár Bedák Zsolté az első kihívói pozíció a WBO kispehelysúlyú ranglistáján. Ennek nyomán az eddigi tizenöt hivatásos mérkőzését egyaránt megnyerő bokszoló lassan világbajnoki címmérkőzést vívhat; a trónt jelenleg a Puerto Ricó-i Juan Manuel Lopez foglalja el. Még egy magyar vonatkozású hír: Erdei Zsoltról most éppen a maxboxing.com elnevezésű szakújság közöl szép írást, föltéve az alapkérdést, hogy tudniillik ki ez a cirkálósúlyban is világbajnoki címig jutott, észrevétlen bajnok? A karrierelemzésbe oltott méltatás végén a szerző megjegyzi: reméli, hogy Erdeinek - akire hősies sikere után "talált rá" a nemzetközi média - végre megadatik a lehetőség, s rangos címmeccset vívhat, méltó ellenféllel. Erdei megjegyzése: "Örülök a sok cikknek. Csak jövő májusban már harminchat éves leszek: előbb is fölfedezhettek volna..." (Munkatársunktól)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.