Loki és a hóhérok: Pokoli párhuzam

Délután három van; végre szépen süt a nap (mire leírom, már nem is), a hírekben semmi rendkívüli nincs (X ellen elfogatóparancsot adtak ki, Y-t valószínűleg börtönbe küldik), kvázi apatikus író és olvasó, sehol egy felkiáltójel, hogy hoppá, hoppá, emberek, volna itten azért némi gond-probléma, afféle tisztáznivaló.

Amolyan nem is úgy gondoltuk vagy juj, ez nagy hülyeség volt ihletésű moccanás, mintegy nyomatékkal a végén, hogy most már aztán tényleg bocsásson meg mindenki, sajnáljuk, sajnáljuk, sajnáljuk.

Esetleg még az van, hogy föl se tűnt senkinek. Vagy föltűnt, de ennyi kis semmiség között már minek is szólni róla.

A kedvelt internetes portálok egyike például higgadtan lapszemléz. Íme.

Origo.hu: Négygólos lyoni vereséggel búcsúzott a BL-től a Loki. Sportgeza.hu: Pont nélkül, kapottgól-rekorddal esett ki a DVSC. Nemzeti Sport: Lyoni hóhérok – Nagy védelmi hibákból vereség. Népszabadság: Nulla típusú találkozások. Népszava: Ugyanaz lett a vége, mint az előző meccsnek. Hvg.hu: Sima Loki-vereség lett a vége. Focitipp.hu: A Loki hatodszor is kisiklott.

És szépen mindenki megy tovább a maga dolgára. Kikapott? Ki hát. Hatodszor is? Ja. Pont nélkül? Úgy. A lyoni hóhéroktól? Tőlük. Jó, akkor mehetünk a gyerekért az oviba.

De ha esetleg… Esetleg mégse mennénk még, annyit azért – okulásul? – ideírnék, sőt inkább vésnék, hogy Govou, Makoun vagy Gomis jól végezte a dolgát, továbbá lyoni is, de hóhér aligha. Pláne nem lyoni hóhér, úgy is, mint: Klaus Barbie, a náci Németország gyilkológépezetének jelentékeny fogaskereke, a leghírhedtebb háborús bűnösök egyike. Klaus Barbie maga a lyoni hóhér.

Nem kell ehhez történelemtudás, nem kell ehhez igazából semmi sem.

S most nézek előre, mit is kéne még idepötyögni.

Nem, azt hiszem, ezek után nincs mit idepötyögni még.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.