Szép kis ruha

Ahhoz képest, hogy a magyar női válogatott két és fél hónapja húsz góllal kapott ki a norvégtól, tisztesnek nevezhető a Kínában zajló világbajnokságon tegnap elszenvedett hatgólos vereség.

Ahhoz képest, hogy az utóbbi esztendők leggyengébb norvég nemzeti csapata mérte a „zakót” Mátéfi Eszter együttesére, súlyosnak mondható a ruha…

Az olimpiai bajnok rivális középszerű garnitúra benyomását keltette szűk háromnegyed órán át: klasszisai –Kristine Lunde, Rigelhuth, Breivang és a többiek – olyan zavarban voltak, hogy az ember alig hitt a szemének. Eközben Herr a kapuban, Bulath, Tomori és Vérten a mezőnyben nyújtott átlag felettit (igaz, ez a bizonyos átlag ezúttal nem verdeste az eget), minek nyomán a szünetben 11:11 állt a nagytáblán. Mi több, a térfélcsere után Zácsik és Szucsánszky is csatlakozott a „nagybetűsökhöz”, így 41 perc elteltével 17:15 volt az állás „ide”.

Kár, hogy a meccset a maga részéről ezennel befejezettnek nyilvánította a magyar válogatott. A folytatásban a norvégok indításból és a beállós pozíciójából is tetszés szerint érték el góljaikat, s a hátralévő szakaszt 10:2-re, az összecsapást 25:19-re nyerték…

A végül is papírforma-eredménnyel záruló találkozó után a csapat ma – közép-európai idő szerint délután negyed háromkor – Japán ellen fejezi be a csoportküzdelmeket. A soros ellenfélről elég legyen annyi, hogy a magyarok által nyolc góllal felülmúlt, harmatos Tunéziával szemben csupán döntetlenre volt jó. A középdöntőbe kerüléshez már egy pont is elég, de a lelkek megnyugtatásához aligha.

C csoport: Norvégia–Magyarország 25:19, Japán–Chile 38:19, Románia–Tunézia 39:22. Az állás: 1. Románia 8 pont (158:92), 2. Norvégia 8 (139:78), 3. Magyarország 4, 4. Japán 3, 5. Tunézia 1, 6. Chile 0.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.