Last minute akciók

A bevétellel nincs baj: Zürichben már szeptember 8-án elkelt minden jegy a Bajnokok Ligája csoportmeccseire. S nem kellett ehhez huszonnégy óra: ötven perc elég volt ahhoz, hogy kitegyék az "Ausverkauft" táblát.

Ezért aztán - függetlenül attól, hogy a svájci együttes semmiképp sem mozdulhat el a C csoport utolsó helyéről - telt ház lesz ma este a Letzigrundon. Az alpesi országban egyébként is "trendi" a futball: az őszi bajnoki mérkőzéseket átlagban 11 395-en látogatták (szezoncsúcs). A berni Young Boys (23 061) és az FC Basel meccsein (21 861) annyian vannak, amennyi nálunk egy teljes forduló össznézőszáma, de a bajnokság hetedik helyén álló, legutóbb a városi rivális Grasshoppersszel szemben 1-0-ra alulmaradó FC Zürich (10 789) sem csak akkor számíthat a közönségére, ha BL-találkozó van.

A Milanra meg kiváltképp büszkén gondolnak a svájci városban, hiszen a San Siróban - csodák csodájára - 1-0-ra nyert az FC Zürich, s ha most sem kap ki a vörös-fekete sztárgárdától, akkor bizony kiejtheti az itáliai együttest. Amennyiben ugyanis a Marseille legyőzi a Real Madridot, úgy a Milannak a döntetlen is kevés. Ezért aztán Adriano Galliani, a milánói klub alelnöke nem győzi hangoztatni, hogy "teljes koncentrációra van szükség". - A bajnokság is nagyon fontos a számunkra, de a BEK és a BL a történelmünk - jelentette ki, emlékeztetve arra: a Milan az első számú európai klubtorna hétszeres győztese. Azaz nem engedheti meg magának, hogy már az első kör befejeztével elbukjon...

Ez a veszély a Juventus esetében ugyancsak fennáll, jóllehet a torinói csapatnak hasonlóképpen pontelőnye van a Bayern Münchennel szemben, mint a Milannak a Marseille csoporttársaként. Nehezíti a ma este épp a bajor együttest fogadó Juve helyzetét, hogy Chiellini nem játszhat, bár a vendéglátóknak így is van néhány játékosuk, akitől a németek hideglelést kapnak. Trezeguet például duplázott négy évvel ezelőtt, a két rivális legutóbbi torinói BL-találkozóján (2-1), míg a 2006-os világbajnokság elődöntőjében Grosso és Del Piero szerezte azt a két gólt, amelytől néma csend támadt a zsúfolt dortmundi stadionban, és vendégmunkás olaszok zajos éjszakai felvonulása kezdődött az eredmény miatt amúgy is rosszul alvó Németországban (0-2). Trezeguet aligha szerepel a kezdő tizenegyben, Buffon kapus viszont pályára lép, hogy aztán szerdán műtétnek vesse alá magát. A győzelem - vagy legalább a szintén továbbjutást érő döntetlen - enyhítené az operáció kínjait, ám Franz Beckenbauer, a Bayern tiszteletbeli elnöke úgy véli: fájni fog... "Nyilvánvaló, hogy az Inter ellen is eredményes Juventus az esélyes, de arra tippelek: a 89. percben gólt szerzünk, és 1-0-ra nyerünk" - mondta a müncheni ideál.

A meglepő diadal, ha a játékidőt tekintve nem is, a csoportmeccsek zárófordulóját illetően "utazási irodás" győzelem lenne.

Last minute siker...

Bajnokok Ligája

csoportmérkőzések, hatodik forduló

KEDD

A csoport: Juventus-Bayern München, Maccabi Haifa-Bordeaux. Az állás: 1. Bordeaux 13 pont (már továbbjutott), 2. Juventus 8, 3. Bayern 7, 4. Maccabi 0.

B csoport: Wolfsburg-Manchester United, Besiktas-CSZKA Moszkva. Az állás: 1. Manchester 10 (már továbbjutott), 2. Wolfsburg 7 (8-5), 3. CSZKA 7 (8-9), 4. Besiktas 4.

C csoport: FC Zürich-Milan, Marseille-Real Madrid. Az állás: 1. Real Madrid 10, 2. Milan 8, 3. Marseille 7, 4. Zürich 3.

D csoport: Chelsea-APOEL Nicosia, Atletico Madrid-Porto. Az állás: 1. Chelsea 13, 2. Porto 9 (már mindkettő továbbjutott), 3. Atletico Madrid 3, 4. APOEL 2.

Lágyéksérülése miatt az idén már nem léphet pályára Kaká, a Real Madrid brazil sztárja. A huszonhét éves középpályás legelébb január 3-án, Pamplonában, az Osasuna elleni bajnoki mérkőzésen szerepelhet.

Diego és Braafheid csatája a müncheni Bayern-Juventus összecsapáson
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.