Lányos zavarban

A mezük hátulján az ismert mosószermárkát reklámozó román játékosok szépen feltakarították a szocsoui pályát a magyar csapattal... A Kínában zajló női világbajnokság első, valamiféle sportértékkel bíró mérkőzésén a szomszéd 31:25-re győzött, s ezzel beintett az álmodozóknak: Mátéfi Eszter együttese aligha visz pontot magával a tizenkettes középdöntőbe.

Bár az első negyedórában - főként az ekkor néhány lövést még hárító Herrnek köszönhetően - tartotta magát a válogatott, a folytatásban a vetélytárs tetszés szerint érte el góljait. A kritikán aluli magyar védekezés nyomán a szünetben 16:7-es román vezetést mutatott az eredményjelző, s félő volt, hogy katasztrofális differenciával zárul a találkozó.

Ehhez képest a térfélcsere után összekapta magát a társaság: Bulath és Tóth Tímea vezérletével a 44. percben kétgólosra csökkent a különbség. A váratlan fordulat eltérően hatott a felekre: a magyarokat megint megroppantotta a lehetőség, a románokat nagyobb koncentrációra ösztönözte a rivális felzárkózása. A befejező tíz percben újra egy csapat volt csak a pályán, és azt nem Mátéfi dirigálta. Neagut és Lecusanut is képtelen volt tartani a kényszerűen tartalékos - Pálingert, Görbiczet, Hornyákot és Szamoránskyt is nélkülöző - garnitúra, amely a végén csupán azzal vigasztalódhatott, hogy kiütés helyett megúszta egy térdrogyasztó átszállóval.

A mai szünnapot követően szerdán Norvégia a következő ellenfél. Prognózis helyett: a két együttes legutóbbi randevúján a skandinávok húsz góllal (!) győztek.

C csoport: Románia-Magyarország 31:25, Norvégia-Chile 44:15, Japán-Tunézia 31:31. Az állás: 1. Norvégia 6 pont (114:59), 2. Románia 6 (119:70), 3. Magyarország 4, 4. Tunézia 1 (81:100), 5. Japán 1 (78:102), 6. Chile 0.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.