Nem minden kezdet nehéz

Gond nélkül teljesítette a víkend kötelező penzumát a magyar női válogatott a Kínában szombaton kezdődött világbajnokságon. Mátéfi Eszter - kényszerűen Pálingert, Görbiczet, Hornyákot és Szamoránskyt is nélkülöző - csapata a hét végén a C csoport két, a sportágban magáról eddig nem sokat hallató együttese ellen lépett pályára, és a várakozásnak megfelelően leiskolázta riválisait.

Bár szombaton, Szucsouban Tunéziával szemben kissé görcsösen startolt a társaság, a kezdeti bizonytalankodást magabiztos játék követte. A szünetben még csak négy-, a meccs végén már nyolcgólos különbséget mutatott a nagytábla (33:25); a magyarok legeredményesebbje a kilencgólos Tóth Tímea volt. Az afrikaiak elleni premier másnapján még annyi izgalomra sem volt ok, mint a nyitányon: a harmatgyenge chilei garnitúrát 34 gólos differenciával (48:14) ütötte ki a vetélytársán ezúttal elsősorban Zácsik és Juhász (8-8), valamint Vérten (7) precíz célzásaival túljutó csapat.

Ünneplésre persze egyelőre semmi ok: a vb minden látszat dacára csak ma kezdődik a válogatott számára. Magyar idő szerint délután negyed háromkor, Románia ellen.

A C csoport további eredményei: Románia-Chile 51:17, Norvégia-Japán 34:19, Norvégia- Tunézia 36:25, Románia-Japán 37:28. A román, a magyar és a norvég csapat százszázalékos.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.