Akár egy séta a Ramblán

Már két nap után eldőlt az idei Davis Kupa-döntő: a hazai pályán játszó spanyolok megvédték címüket. Amint arról szombati számunkban beszámoltunk, Rafael Nadal hozta a kötelezőt: három, igen sima szettben legyőzte a csehek második számú teniszezőjét, Tomas Berdychet. A végeredmény szempontjából a pénteki, éjszakába nyúló második egyes volt a döntő.

A világranglista 12. helyén büszkélkedő Radek Stepanek 6:1-gyel és 6:2-vel szerzett megnyugtatónak hitt előnyt; a barcelonai Palau Sant Jordi tizenhatezres közönsége - és Alberto Costa kapitány - alighanem többször is arra gondolt, hogy talán mégis Fernando Verdascóval kellett volna játszatni a második szinglit. David Ferrert azonban nem véletlenül tartják nagy küzdőnek: vertnek tetsző helyzetből állt föl a közönség őrjöngő támogatása mellett. Két 6:4-es szettel egyenlített, majd a mindent eldöntő ötödik játszmát 8:6-ra nyerte.

Navratil kapitány, a vendégek edzője ettől alighanem megijedt, és a párosra nem a számspecialista Dlouhyt (továbbá Hajeket) nevezte, hanem a két rutinos menőnek szavazott bizalmat. Hiba volt: az előnytől nyugodttá váló Verdasco és Feliciano Lopez különösebb izgalmak nélkül nyert 7:6, 7:5, 6:2-re, formalitássá degradálva a vasárnapi két egyest. Amire a megzavarodott Navratil az egyesben idegen két párosmenőt küldte pályára: Dlouhy 6:4, 6:4-re kapott ki Ferrertől, Hajek pedig 6:3, 6:4-re a tét nélküli fellépésén is alázatosan szerepet vállaló Nadaltól. A spanyolok így 5:0-ra nyertek: tizenegy évvel a svédek bravúrja után ismét duplázni tudtak.

Spanyol ötös
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.