Se kép, se hang

Az ORTT - amint arról lapunkban már beszámoltunk - kezdeményezte a társadalom számára nagy jelentőséggel bíró események közvetítésére vonatkozó szabályok megalkotását. A rendelet - az európai példák nyomán - elsősorban a sporteseményeket érintené. Elsőrendű célnak tetszik ugyanis, hogy a legfontosabb versenyeket, mint például az olimpia, olyan csatornák közvetítsék, amelyek a háztartások legalább kilencven százalékában elérhetők.

A testület indítványában felhívta a figyelmet arra is, hogy a médiatörvény, amely 1996-ban lépett hatályba, kötelezi a kormányt az ominózus rendelet megalkotására. A Kormányszóvivői Iroda az ORTT nyilatkozatát követő napokban arról tájékoztatta a Népszabadságot, hogy a jogszabály előkészítés alatt áll, s tartalmáról heteken belül megkezdődnek a szakmai egyeztetések.

Időközben azonban lemondott Majtényi László, az ORTT elnöke. Újra megkerestük a Kormányszóvivői Irodát, amely ekkor már úgy informálta lapunkat, hogy a rendelet tervezete még nem elérhető, s a szakmai egyeztetésekkel a kormány megvárja az ORTT új elnökének kinevezését. Ennek folytán a jogszabály hatálybalépése egyhamar nem várható.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.