Hírek

Gyógyír?

A méltánytalan és igazságtalan búcsú miatt az írek külön engedéllyel - 33. csapatként - részt szeretnének venni a jövő évi labdarúgó-világbajnokságon. "Járt nálunk egy küldöttség Írországból, és a delegáció nem játékosok vagy bírók megbüntetését szorgalmazta, hanem azt kérte, hogy pluszegyüttesként hadd lépjen pályára az Henry kezezése nyomán a franciák által kiejtett válogatott a vb-n" - jelentette be hétfőn Johannesburgban Joseph Blatter, a nemzetközi szövetség elnöke. A sportvezető tájékoztatása szerint a FIFA végrehajtó bizottsága szerdai ülésén megvitatja a szokatlan kérvényt.

 

Súlyos, 82 500 dolláros pénzbüntetéssel és kétéves - felfüggesztett - eltiltással sújtották Serena Williamst, aki "profi játékoshoz méltatlanul" viselkedett a legutóbbi US Openen. Williams a tenisztorna elődöntőjében a későbbi győztes Kim Clijstersszel találkozott, és a meccs botrányosan ért véget, miután az amerikai az ütőjét rázva üvöltözött a vonalbíróval és sértegette. (Washington)

Világcsúcsot javítva szerzett aranyérmet Sors Tamás 100 m pillangón a rövid pályás paraúszó-világbajnokság első napján. Az új rekord: 58,30 másodperc. (Rio de Janeiro)

December 13-án és 17-én rendezik a labdarúgó Magyar Kupában a DVSC-MTK negyeddöntős párharc két mérkőzését; az első találkozót Debrecenben játsszák.

Távozik posztjáról Aczél Zoltán, a labdarúgó NB I 15. helyén álló Diósgyőr edzője: december 31-én lejáró szerződését még kitölti, januárban azonban új tréner érkezik.

Pontokat vesztett a Lyon csapata a francia labdarúgó-bajnokság 15. fordulójában. A Bajnokok Ligájában a Debrecennel azonos csoportban szereplő együttes hazai pályán ért el 1-1-es döntetlent a Rennes ellen. Az élcsoport: 1. Bordeaux 28 pont, 2. Lyon 26 (24-18), 3. Auxerre 26 (15-11). (Párizs)

Egy helyet javítva, hatodikként zárta az évet a férfiteniszezők világranglistáján a Mesterek Kupáját vasárnap elhódító Nyikolaj Davigyenko. Az élmezőny: 1. Roger Federer (svájci), 2. Rafael Nadal (spanyol), 3. Novak Djokovics (szerb), 4. Andy Murray (brit), 5. Juan Martin Del Potro (argentin), 6. Nyikolaj Davigyenko (orosz), 7. Andy Roddick (amerikai), 8. Robin Söderling (svéd). (London)

Elfogadta a Nemzetközi Korcsolyázó Szövetség a magyar szervezet pályázatát a 2012-es gyorskorcsolya Európa-bajnokság megrendezésére. A végső döntést az ISU jövő júliusi, barcelonai kongresszusán hozzák meg. Az eseményt a tervek szerint Budapesten, az addig felújítandó városligeti Műjégpályán tartanák.

Sorozatban tizenhetedik vereségét szenvedte el a New Jersey Nets az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban, ezzel beállította a legrosszabb idénykezdés NBA-rekordját. Eredmények: Los Angeles Lakers-New Jersey Nets 106:87, Detroit Pistons-

Atlanta Hawks 94:88, Toronto Raptors-Phoenix Suns 94:113, Los Angeles Clippers-Memphis Grizzlies 98:88, Miami Heat-Boston Celtics 85:92, New York Knicks-Orlando Magic 102:114, San Antonio Spurs-Philadelphia 76ers 97:89, Denver Nuggets-Minnesota Timberwolves 100:106, Sacramento Kings-New Orleans Hornets 112:96. (New York)

A totó 48. játékhetén sem telitalálatos, sem 13-as szelvény nem volt. A 12-esekre (12 darab) 198 290, a 11-esekre (210)
11 330, a 10-esekre (1878) 2110 forintot fizetnek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.